Gemlik’te huzurun odağı Kurşunlu olacak

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan Kurşunlu’yu ziyaret etti. Ziyarette Kurşunlu’nun Gemlik ve Bursa’nın yeni huzur odağı olacağını belirten Sertaslan, turizm ile ilgili çalışmalarında Gemlik’e yeni bir vizyon katacağını ifade etti.

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan Kurşunlu’yu ziyaret etti. Ziyaretinde vatandaşın yoğun ilgi ve alakasıyla karşılanan Sertaslan’a İlçe Başkanı Cemil Acar, Belediye Meclis Üyesi Adayları, Kadın ve Gençlik Kolları da eşlik etti.

“Kurşunlu’ya hak ettiği değer verilmedi”

Gemlik’te turizmin hiçbir zaman yatırım ve istihdam amacı olarak görülmediğine dikkat çeken Sertaslan, 100 binlik Bursa İl Çevre Düzeni Planı’ndaki Gemlik notlarında Gemlik’in lojistik merkezi olarak görüldüğünü belirtti. “Gemlik’te yıllardan beridir özellikle turizm olarak bir gerileme dönemi yaşadık. Bu yaşadığımız gerileme rastgele bir gerileme değil, şu anda birilerinin çekmecesinde duran Bursa İl Çevre Düzeni Planı’nda Gemlik lojistik merkezi olarak görülüyor. Siz sahillerinizi kullanmayın, o sahiller bize lazım deniliyor. Biz Gemlik’te turizmi tekrar etkin bir istihdam ve yatırım aracı haline getirerek özellikle gençlerimizin turizmden de ekmek yemesini sağlayacağız. Hem lojistik hem de turizmden kazanç sağlayabiliriz” dedi.

“Deniz ulaşımını ivedilikle hayata geçirilecek”

Türkiye ve dünyada denizi olup ulaşımda kullanamayan tek yerin Gemlik olduğunu ifade eden Sertaslan, “Gemlik’te deniz ulaşımı dediğimizde herkes çok şaşırdı oysa bu ulaşım Gemlik’te kırk yıl önce bile kullanılıyordu. Biz merkezi Gemlik iskelesi olmak üzere dört ana hatta yaklaşık sekiz duraklı bir deniz ulaşımı düşünüyoruz. Yazın vatandaşlarımız seksen kişilik otobüslere değil de denizin havasını soluyarak ulaşımını rahat bir biçimde gerçekleştirecek” diye konuştu

‘Bölge Parkı’ bölgenin kalkınmasına öncü olacak

Kumsaz’da bulunan bölge parkı için ayrı bir çalışma gerçekleştirdiklerini Kumsaz’da bulunan 550 dönüm arazinin Bursa’nın yanı sıra İstanbul’dan bile vatandaşların bile nefes alacağı bir alan olabileceğini ifade vurgulayan Sertaslan, bölge parkı içerisinde yapay bir gölet ve üstünde gemi restoran, yürüyüş ve bisiklet yolları, gökyüzü gözlemi yapılabilecek plantoryum, spor kulüpleri için antreman sahaları, atlı spor kulüpleri ve lunaparkın da  bulunacağını ifade etti.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017