Umurbeyli Kadınlar İnisiyatif Oluşturdu

Gemlik’in Umurbey Mahallesinde yaşayan kadınlar, Kooperatif kurma yolunda ilk adımı attılar. Umurbey Kadın İnisiyatifi olarak yola çıkan kadınlar, Umurbey kültürüne katkı sağlamak amaçlı çalışacaklarını beyan ettiler.

 ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINI DA TANITACAĞIZ

Umurbeyli kadınlar kendi üretimlerine başladılar. İlk olarak erişte, tarhana, çorbalık, tarız ürünleri yapan kadınlar, önümüzdeki dönemde zeytin ve zeytinyağı ile alakalı da çalışma yapacaklar. Umurbey de bir araya gelen kadınlar, ”Umurbey’in kültürel ve tarihi değerleri var. Bizler, Umurbeyli kadınlar olarak inisiyatif oluşturduk. Bundan sonraki dönemde de kooperatifleşmeyi, çeşitli alanlarda ürünlerimizi sunmayı istiyoruz.

CUMALIKIZIK’TAN NEYİMİZ EKSİK?

Bizim kadar kapsamlı ürünleri olmamasına rağmen, Cumalıkızık kahvaltı turizminde adeta Bursa’yı bir araya topluyor. Umurbey’de bizler daha iyi coğrafyada ve daha fazla ürün çeşitliliğimize rağmen, aynı amaca hizmet edemiyoruz. Bu nedenle kooperatifimizi hayata geçirmek istiyoruz. İlk adımı bu şekilde atacak, çeşitli özel günler ve farklı zamanlarda da ürünlerimizi halkla sunacağız” dediler.

YER SORUNUMUZ VAR

Geçici olarak Umurbey de bir kiralık evde faaliyetlerini sürdüren kadınlar, uygun bir yerde çalışma alanları ve ürünlerini sunacakları yer olursa, daha faydalı hizmetler vereceklerini dile getirirken, bu konuda destek istediler.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017