Gemlik Milli Eğitim Müdürlüğünde Atatürk Portresi Tartışması

Yeni binasına taşınan Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde evrak kayıt bölümünde, Atatürk resminin bulunmaması tartışmalara neden oldu.

Bir kurumun işlemleri adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne evrak kayıt bölümüne giden vatandaşın iddiasına göre, evrak kayıt bölümünde kanunen zorunlu olan Atatürk Portresinin olmadığını fark edince, konuyu oradaki memura sorduğunu, memurun da ”Getirdiniz de asmadık mı?” cevabını verdiğini belirtti.

PORTREYİ VATANDAŞ GÖTÜRDÜ, ALMADILAR

Vatandaş; ”Evrak kayıt bölümünde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 15 Temmuz görselleri bulunuyordu. Milli Eğitim Müdürlüğüne bunlar asılabiliyorsa, Atatürk Portesi ve Türk Bayrağı neden asılmadı? Biz burada kasıt arıyoruz” dedi.

Ertesi gün kurumunda bulunan portrelerden birini alarak Milli Eğitim Müdürlüğünün yolunu tutan vatandaşa ise yine aynı memur tarafından tepki gösterildiği öne sürüldü. Vatandaşın iddiasına göre bahse konu memur ”Porteyi isteyene götürün” cevabını aldı. Vatandaş ise yapılanın kanuni olmadığını ve kasıtlı olduğunu belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

YÖNETMELİK ZORUNLU KILMIŞ

Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Yönetmeliğine göre, Atatürk Portresi, Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Gençliğe hitabe zorunlu kılınmıştır. İlgili yönetmelikte şu ibareler yer almaktadır;

MADDE 8 – (1) Her tür kurumda kullanılan; Atatürk Posteri tablosunda, Atatürk fotoğrafının altında “Mustafa Kemal Atatürk” yazısı ve “1881-1938” tarihleri yer alır.

(2) İstiklal Marşı tablosunda, metnin üst tarafında dalgalanan Türk Bayrağı bulunur. Amblemde yer alan meşale alevi metnin üzerinde filigran olarak yer alır.

(3) Gençliğe Hitabe tablosunda metnin üst tarafında Atatürk resmî bulunur. Amblemde yer alan meşale alevi metnin üzerinde filigran olarak yer alır.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

One thought on “Gemlik Milli Eğitim Müdürlüğünde Atatürk Portresi Tartışması

  • Mayıs 17, 2019 tarihinde, saat 10:05 am
    Permalink

    İyi günler,
    Herşeyin güzel hatta daha da güzel olacağını hertürlü itiraz ve terbiyeizliğe rağmen dikte ettirebilmenin hazzını yaşıyoruz.Bu kanunsuz davranışlarınızın da günler geçtikçe kanunlara ve yönetmeliklere uyar hale geleceğine olan inancımla Atatürk gibi bir şahsiyetten niye bu kadar korkulduğuna ve bundan da zamanla okumuşluk arttıkça vazgeçilerek milli ve dini değerlerimize saygımızın artacağı görüşündeyim.
    Çünki Türküz Müslümanız Uygarız.
    Ne Mutlu Türküm diyene!

Yorumlar kapatıldı.