KOLÇAK’IN CENAZE ARACININ ÖNÜNDE SELFİE İZDİHAMI – KAZIM BULUT

Ünlü sinema sanatçısı Eşref Kolçak’ın cenazesi de trajikomik sahneler ile akıllarda kalacak. Cenazeye çok sayıda ünlü ismin katılması, vatandaşların ünlülerle fotoğraf çekinme merakı, toplumun geldiği noktayı da sorgulattı.

CENAZE ARACI KOÇYİĞİT HAYRANLARINI BEKLEDİ

Tabutta selfie çekinen ve fotoğraf karesine girme yarışında olan vatandaşların yanı sıra, ünlü oyuncularla fotoğraf çektirmeye çalışan insanlar cenazeden çok konsere gelmiş gibiydi aslında. Hele öyle bir görüntü var ki, cenaze namazının hemen sonrası, Kolçak’ın cenazesi cenaze aracına konulmuş, yolun açılması bekleniyor. Yolun kapalı olma sebebi de, ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit ile fotoğraf çekinen ve selfie çeken sözde insanlar…

***

ÖYLE ABSÜRT HAL ALDI Kİ CENAZE,

– Vatandaşın biri ”Babamla beraber yoğun bakımda yatmıştı” diye ön saflara geçmek isteyenler vardı mesela.

– Bununla da kalmadı tabii ki, alakasız tipler cenaze saflarına müdahale etti ilk olarak. Sonrasında, öne kimin geçeceğine karar verdiler.

– Türkan Şoray ve Cüneyt Arkın’ın geldiği iddiaları kalabalığı artırdı cenazede. Tabutun yanından teğet geçenler, ünlü aramaya başladı.

– Ünlü olup olmadığından emin olmadıkları insanlarla bile fotoğraf çekilmeye uğraştırlar sonrasında. ”Ya ünlüyse” diyerek.

– Gazetecilere ”beni de şu isimle çeksene” diyen ve içlerinden küfrettiren vatandaşlar da oldu.

– Cenaze unutuldu. Öyle ki, cenaze kadar kalabalık Koçyiğit’in etrafındaydı. Büyük hengame vardı. O da, idare ediyordu milletti.

– Arka saflar boştu cenazede. Her zaman Gemlik’te olan Eşref Kolçak’ın tabutunu görmek istediler. Aslında sağlığında pek uzak isim değildi Gemlik’e. Sağlığında ilgi gösterseler, daha anlamlı olurdu.

– Kolçak, uzun süre yoğun bakımda kalmıştı, o dönem Gemlikliler bu kadar akrabası olduğunu bilmiyordu örneğin. Cenazede hiç görmediğimiz akrabaları vardı.

***

Farklı zamanlarda görüşmüştük Eşref Amcayla. Gemlikli hissederdi kendisini. Bir kaç takıldığı nokta vardı. İlk oynadığı filmlerden bazılarını bulamıyormuş mesela. Onları araştırıyordu son yıllarında…

İlçeyi seviyordu ”Gemlik eskisi gibi olmasa da, memleketim oldu” diyordu. Kumla sevdasıydı zaten. Vasiyeti mezar yeriydi. Keşke, fotoğraf konusunda da vasiyet bıraksaydı. Oğlu Harun Kolçak’ın  cenazesi de benzer görüntülere sahne olmuştu. Ruhu şad olsun…

https://www.youtube.com/watch?v=m3SKla-SuJs

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

One thought on “KOLÇAK’IN CENAZE ARACININ ÖNÜNDE SELFİE İZDİHAMI – KAZIM BULUT

  • Mayıs 30, 2019 tarihinde, saat 10:45 am
    Permalink

    Eşref Kolçak amcamızın zaman zaman evine gider hoş sohbetler ederdik.-Kızım cebimde herzaman anahtarım olurdu fakat hiç kapımı açmazdım sevgili eşim Özcan açardı şimdi evim bomboş,davetler alıyorum fakat prostat sorunum var uzun süreli oturamıyorum.Harun’um iyiyim derdi ama ilaçlarını hiç kullanmamış resmen yaşama veda etmek istemiş,mal varlığımı TSK bağışladım vb.
    Harun’a son görev en utanç duyduğum andır,tanıdığım kişinin tabutun yanına gidip”Üzülüyormuşum gibi çek pampa”deyişi kulaklarımda iğrenç ses.Biz toplum olarak insanî duygularımızı,saygıyı unuttuk.Çocuklarımıza güzel davranışları sergilemiyoruz.
    Cenaze geçerken durup saygı duruşunda duran bireyler değiliz.
    Hülya Kiçyiğit kim?
    Çözüm sürecinde vatanımızın bölünmesi için görev üslenmiş akîl kişi.
    Ünlü dediklerinle fotoğraf çekilmek hele bu cenaze törenindeyse saçmalığın daniskası.
    İnsanî duyguları olmayan toplumu sizler gazeteci olarak zaman zaman görgü kurallarını sayfanızda yazsanız belki okurken ben yanlış kişilikdeymişim diyenler olur da insan gibi insanlar oluşur.
    Saygılarımla.

Yorumlar kapatıldı.