‘ Gemlik Zeytinin Marka Değerini Yükselteceğiz’

Gemlik Belediye Başkan Adayı Refik yılmaz Gemlik zeytininin marka değerinin yükselteceklerini belirterek ‘ Gemlik’e Zeytin İşletme Merkezi Kazandıracak ve üreticilerimize her türlü desteği vereceğiz’ diye konuştu.
Güngör, Bağcı, Alkan, Yöre ve Kavlak gibi Zeytin firmalarıyla Zeytin hali, Üretici Pazarı ve Marzim’e ziyaretler gerçekleştirip firma yetkilileri ve çalışanlarla görüşen Cumhur ittifakı Gemlik Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz, Gemlik’in en başta gelen değerinin zeytin olduğunu ifade ederek Gemlik zeytinin uluslararası alanda tanıtım ve rekabeti için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Zeytinin Kuranı Kerim’de de incirle birlikte adından bahsedilen kutsal bir ağaç olduğunu hatırlatan Yılmaz ‘Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası, Gemlik Ticaret Borsası, zeytin işletmecileri, zeytin kooperatifleri gibi zeytinle ilgili tüm kuruluşlarımız ve zeytin müstahsillerimizle birlikte işbirliği içinde olacağız. Zeytinin fidan aşamasından hasadına ve devamında pazarlamasına kadar yaşanan sorunlarla yakından ilgilenecek çözüm yolları arayacak ve merkezi hükümetimizin de desteğini alarak Gemlik zeytininin marka değerini çok daha yukarılara çıkartmak için çaba harcayacağız’ diye konuştu.
Göreve geldiklerinde zeytin ve zeytin üreticisine her konuda destek vereceklerini belirten Yılmaz sözlerini ‘Gemlik Zeytini Festivalini yeniden kendi amacına uygun hale getirerek zeytini ön plana alarak yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca Gemlik’e en kısa zamanda bir Zeytin İşletme Merkezini kazandıracağız’ şeklinde tamamladı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017