GEMLİK HAFRİYAT ÇÖPLÜĞÜ MÜ?

İzinli hafriyat sahaları dışında hafriyat dökülmesinin yasak olduğu bilinirken, Gemlik’te pek çok farklı noktanın hafriyatlarla dolması şaşkınlık yarattı. Gemlik’in çeşitli bölgelerine ve köy yollarında hafriyatların aleni şekilde döküldüğü gözlendi.

SERBEST BÖLGE GİRİŞİNE ALENİ DÖKÜM

Gemlik Serbest Bölge girişinde yolun hemen yanında bulunan bölgeye, hafriyat dökümünün yapıldığı gözlenirken, yol kenarına aşikâr şekilde dökülen hafriyatın herhangi bir izne tabi olmadan döküldüğü öğrenildi. Gemlik’ten bir hafriyat firmasının döküm yaptığı tahmin edilirken, alanın temizlenmesi ve sorumlularına ceza yazılmasının gerektiği belirtildi.

KİM DUR DİYECEK?

Geçmişten bugüne sirayet eden kaçak döküm olaylarının Gemlik’te önüne bir türlü geçilmezken, geçtiğimiz yıllarda kurulan Gemlik Hafriyatçılar Derneğinin de meseleye dahil olması gerektiği düşünülüyor. Kaçak ve izinsiz sahalara hafriyat dökülmesinin kamyon başına en az 180 TL ödemenin önüne geçtiği düşünülürken, dökümün yakın bölgeye yapılması da hem yoldan, hem de yakıttan kar elde edilmesini sağlıyor. Hafriyatçılar ve firmalar kar elde ederken, doğa önemli zarar görüyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017