Hasta Kadın Elektrik ve Susuz Kaldı

Gemlik Hamidiye Mahallesi, Karanfil Sokak Bilgin Apartmanı No:26’da binanın riskli çıkmasının ardından elektrik, su ve doğalgaz kesildi. Binada bakıma muhtaç ve hasta bir kadının bulunması da, konuya tepkileri beraberinde getirdi.

KONU MAHKEMELİK

Binada arka bölümde bulunan dükkân sahibi ile yaşanan problem sonrasında, bina ile alakalı özel bir firmaya inceleme yaptırıldı. Yapılan incelemede, mevcut binanın riskli olduğu raporlandı. Mülkiyet sahipleri ise rapora itiraz ederek konuyu mahkemeye taşıdılar. Mahkeme devam ederken, rapor öne sürülerek mevcut binanın elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin iptal edildiği bildirildi.

BAYRAM ÖNÜ ELEKTRİKSİZ VE SUSUZ KALDILAR

Binanın alt katında bakıma muhtaç, 83 yaşında hasta bir kadının olduğunun altı çizilirken, elektrik, su ve doğalgazın olmamasının yaşlı kadının bakımında da önemli sorun oluşturduğu kaydedildi. Konuyu yetkili mercilere de bildiren yaşlı kadının ailesi, herhangi bir olumlu cevap alamadığının da altını çizdiler. Bayram öncesi taşınma ve nakliye gibi imkânların da bulunmadığını dile getiren aile, bayram sonrasında taşınılacak süreye kadar aboneliklerin yeniden açılmasını talep ettiler.

VİCDANSIZLIK

Aile bireyleri Ramazan Ay’ında bayram öncesi yapılan uygulamanın vicdansızlık olduğunu dile getirirken, mahkemesi devam eden bir olayda kurumların yaptığı davranışı da ahlaki bulmadıklarını sözlerine eklediler. Aile bireyleri, konunun çözüme kavuşturulmasını da yetkililerden talep ettiler.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017