Çobanoğlu’ndan Belgelerle Açıklama; Korkordato İlan Ettik, İşimizin Başındayız

Geçtiğimiz ortaya atılan iddialara evraklarla cevap veren Çobanoğlu Hurda Metal Ticareti Şirketi, yaptığı açıklamada, şirket olarak alacaklıların ve şirketin mağdur olmaması adına Konkordato ilan ettiklerini belirtti. Şirketlerine Kayyım atandığını da hatırlatan firma yönetimi, asılsız haber ve söylemlerle isimlerinin bilinçli olarak karalanmak istediğini vurguladılar.

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2019/627 esas sayılı kararı ile Konkortado davası açıldığı evrak üzerine görüşürken, şirketin mal varlığının ve ticari giriş çıkışlarının kontrolünün de Kayyım tarafından denetlenerek izin verileceği belirtildi.

AMACIMIZ ALACAKLILARI VE ŞİRKETİ MAĞDUR ETMEMEK

Konkordato kararı ile alakalı açıklama yapan şirket yönetimi; ”Şirketimizin alacağı olan 16 Milyon TL’lik önemli bir tutar bulunmaktadır. Bu nedenle, çeklerimizin yazılmaması, alacaklılarımızın mağdur olmaması adına konkordato ilan ederek, bunları güvence altına aldık. Bu karar sonrasında üç ay borçlar ertelenecek ve çeklerimizin yazılmasının önüne geçilecektir. Üç ay sonunda da normal ödeme takvimimize uygun olarak borçlarımızı ödeyeceğiz.

BORÇ MİKTARI YALANDIR. MAL VARLIĞIMIZ BORCUMUZDAN ÇOK DAHA FAZLADIR

Gemlik’te yayınlanan bir gazetede iddia edildiği gibi 300 Milyon TL gibi bir borcumuz yoktur. Vadesi gelen ve Kayyıma devredilen 5 Milyon civarında borcumuz, vadesi gelecek olan da toplam 56 Milyon TL civarında borcumuz bulunmaktadır. Şirketimizin iş hacmi göz önüne alındığında, borç miktarı bizler için aşılamayacak rakam asla değildir. Muhasebe kayıtlarından baktığımızda 56 Milyon civarında borç, önemli miktarda da alacağımız görünmektedir. Aynı zamanda da mal varlığımız bu rakamların çok üzerindedir.

KAÇMADIK, İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ

Şirketin mali tablosu ve ekonomik girdileri Kayyım iznine bağlı olarak düzenlenmektedir. Şirket Sahibinin kaçtığı yönünde yapılan haber de, asla gerçeği yansıtmamaktadır. Aksine, şehir dışında alacaklarını toplamak adına çalışma içerisindedir. Önümüzdeki hafta da gelip işinin başına geçecek ve alacaklılarla ödeme takvimi konusunda görüşmeler yapacaktır” denildi.

VERGİ REKORTMENLERİNDEYİZ

Vergi rekortmenleri listesinde Gemlik’in üçüncü sırasında bulunduğunu belirten Harun Çoban; ”Bizler devletine bağlı, vergisini gününde ödeyen, piyasada da en güvenilir şirketlerden biri olarak biliniriz. Çalıştığımız firmalarla alakalı da hesaplarımız açık ve şeffaftır. Bu durumda iftira niteliğinde yapılan haber ve açıklamaları asla kabul etmiyoruz” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Firma yönetimi yapılan haberlerin asılsız olduğunun tekrar altını çizerek araştırmadan ortaya atılan iddialar ve söylemler ile alakalı hukuksal girişimleri başlatacağını dile getirerek, firmanın ve firma sahibi Harun Çoban’ın itibarına zarar verecek şekilde yayın yapanların hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017