Çobanoğlu’nun Konkordato Kararı İptal Oldu, Alacaklılar Gemlik’te Kamp Kurdu

Çobanoğlu Hurda Metal Ticareti A.Ş. ile alakalı günlerdir devam eden sürünceme, Gemlik Savcılığının müdahalesiyle çözüldü. Firmanın Konkordato kararı reddedildi.

ÇOCUK BEZİNDEN, İNŞAAT İSKELESİNE KADAR ALIM YAPILMIŞ

İlgili firmanın Konkordato kararı almadan önce Türkiye’nin çeşitli yerlerinden farklı ürünler temin ettiği tespit edildi. Aslen hurda ve metal sektöründe işleyen firmanın çocuk bezinden, peynir ve diğer gıda ürünlerine, mobilyadan, inşaat iskelesine kadar çok fazla kalemde mal aldığı tespit edildi. Ödeme tarihinin de, genelde konkordato günü ve sonrasına denk gelmesi, farklı şüpheleri beraberinde getirdi.

SAVCILIK DEVREYE GİRDİ

Gemlik Cumhuriyet Savcılığının şikayetleri baz alarak devreye girmesinin ardından başlayan süreçte, savcılık kolluk kuvvetleri vasıtasıyla malların bulunduğu Gemlik’teki depolar ile diğer il ve ilçelerdeki depolara ekip gönderdi. Malları da, bulundukları yerlerde Yedi Emin’e devredildi.

30 MAĞDUR, 20 MİLYON TL

Şu ana kadar Gemlik Cumhuriyet Savcılığına 30 kişinin başvurduğu kaydedilirken, mağdurların mallarının değerlerinin 20 milyon TL olduğunun altı çizildi. Malların genellikle %25 civarı karla Çobanoğlu şirketine vadeli olarak satıldığı da iddialar arasında yer aldı.

KOM DEVREDE

Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Müdürlüğü de yürütülen soruşturma ile alakalı devreye girdi. Savcılık ve KOM tarafından yapılan incelemelerde, konkordato öncesinde Çobanoğlu’na kayıtlı 100 taşınmasın 23’e indiği, boşanma davası sonucunda önemli sayıda taşınmazın el değiştirdiği, çeşitli taşınmazın da satışının yapıldığı tespit edildi.

ÇOBAN HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Çobanoğlu Şirketinin bugüne kadar bankalar ve diğer index oranlarında genelde çok iyi olduğunun bu nedenle mağdurların firmaya güvendikleri kaydedildi. Firma sahibi Harun Çoban ile alakalı yakalama kararı çıkarıldı. Soruşturma devam ediyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017