Kent Konseyi Gençlik Komitesinden İddialı Başlangıç  

Kent Konseyi Gençlik Komitesinin başkanlığına getirilen Cemal Sait Kardaş ve yönetimi, Gemlik Manşet Gazetesini ziyaret etti. Gazete İmtiyaz Sahibi Kazım Bulut tarafından karşılanan komite, yönetim süreçleri ile alakalı bilgi alışverişi yaptılar.

Geleceğe yönelik proje ve çalışmalarını anlatan Kardaş, Gemlik’te farkındalık yaratacak fikirleri ve öne süreceği projeleri ile Gemlik’in marka değerini yükseltebileceğinin altını çizerken, çoğu yöneticiye göre daha vizyona sahip düşünceleri ile dikkat çekti.

Gençlik Komitesi yazılı açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler; ”Gemlik’te yeni dönem Kent konseyi Gençlik Meclisi kurma çalışmaları geçtiğimiz hafta karar defterine işlenip Başkan ve Başkan yardımcıları atanması kararı ile birlikte başlanmıştır.

Yeni dönemde Gençlik meclisini oluşturmak için Gemlik ilçesinde faaliyet gösteren hemşeri dernekleri, siyasi parti gençlik kolları, Uludağ Üniversitesi Gemlik kampusu de yer alan fakülte, yüksek okullar ve lise düzeyinde eğitim veren tüm devlet ve özel eğitim kurumların öğrenci başkanları olmak üzere bir kız bir erkek göndermeleri rica edilmektedir.

Yeni dönemde gençlik meclisin en önemli amacı nüfuzun büyük bir bölümünü oluşturan gençlerin demokrasiye daha iyi tanımaları ve demokratik yaşama katılımlarını sağlamak, yaşadıkları şehirdeki durum ve olaylar hakkında fikir sahibi olmaları ve bu fikirleri beyan etmeleri, gelecekte hayat kuracakları şehrin sorunları için çözüm önerileri sunmak olacaktır.

Farklı etnik ve kültürel yapıları içinde barındıran ilçemizin gençlerine kültürel ve sosyal manada destek verilmesi, köklerin geldiği toprakların kültürünün kaybolmaması Gençlik Meclisinin diğer bir çalışma alanı olacaktır.

Bu ve bunun gibi konulardan dolayı bizlerin;

Misyonumuz:

Gemlik Gençlik Meclisi olarak gönüllülük ve şeffaflık esasına dayalı; okuyan, araştıran, düşünen, özgüveni yüksek, sanata ve bilime gönül vermiş, gelişmelere açık, farklılıklara saygılı, yenilikçi, ahlaklı, üretici, kaynakları etkin ve doğru kullanan, çevreye duyarlı, yaşadığımız toprakların kültürel, tarihsel, bilimsel açıdan önemini kavrayan, bize bırakılan mirasın ve sorumluluğun farkında olan Gemlik Gençliği yetişmesine katkıda bulunmaktadır.

Vizyonumuz:

Şimdi ve gelecekte; gençliğin beklentilerini ve ihtiyaçlarını tespit ederek bilinçli, özverili ve gönüllü gençliğe öncü olacak bir gençlik meclisi olmak.

Bugünün gençleri lakin yarının yöneticisi, amiri, anne ve babaları olacak tüm Gemlikli hemşerilerimizin sorunları ile ilgilenmek için talip olduğumuz bu görevde herkesin katkı ve önerilerini bekliyor ve kamuoyuna saygı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017