Eski Pazar Caddesi Çift Şerit İstiyor

Gemlik’te bir dönem ticaretin merkezi olan Eski Pazar Caddesi, tek şerit olarak belirlendiği ve kaldırımların büyütüldüğü günden bu yana arka planda kaldı. Araçların da, alternatif yol olarak görmediği Eski Pazar Caddesi ile alakalı esnaf ve vatandaşlar, düzenleme talebinde bulundu.

ÇİFT ŞERİT VE SÜRELİ PARK

Eşref Dinçer Mahallesi Muhtarı Yusuf Güngör Al ile görüşen vatandaşlar, Eski Pazar Caddesinin kaldırımlarının biraz daraltılarak iki şerit olarak hizmet vermesini talep ettiler. Yusuf Güngör Al ise, konuyu Belediye ve yetkili makamlara aktaracağını, Gemlik’in zamanında önemli merkezlerinden olan Eski Pazar Caddesinin yeniden canlandırılmasını kendilerinin de önemsediğini belirtti.

Parklar ile alakalı yapılan değerlendirmede ise, gün içinde süreli parka izin verilmesi, gerekirse belediye tarafından işletilmesi gerektiğinin altı çizildi. 10-15 dakika gibi sürenin ücretsiz olması durumunda alışverişin de canlanacağını kaydettiler.

YOLDAN GEÇENLER DURMUYOR, PARK YAPANLAR GENELDE ESNAF

Eski Pazar Caddesinin mevcut konumunda Dereboyunun alternatif ve tek şeritli yolu olarak görüldüğünü ifade eden Eski Pazar Caddesi esnafları, yolun çift şerit olması durumunda hem alışveriş hem de Gemlik adına alternatif yol olacağını hatırlattılar. Mevcutta bulunan parklanmaların da genelde esnafa ait olduğunu belirttiler.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017