Met ve diğer felaketler – Gemlik Manşet Gazetesi – Kazım Bulut

Aslında, maddenin adının yazılmamasının gerektiğini söylüyorlar da, artık sokaktaki çocuklar bile biliyor isimlerini. Hatta hepimizden de iyi anlıyorlar.

Yeni belamız metanfetamin, sokaktaki adıyla Met…

*

Genelde görmezden geldiğimiz mevzu.

Başımıza gelmeden veya çevremize sirayet etmeden görmezden geldiğimiz büyük felaket…

Ülke genelinde gereğinden fazla bağımlısı var. Daha önce madde kullanmamış, hatta sigara bile içmemiş isimlere kadar kendine alıştırmış… Gemlik Duyarlılık Derneği Başkanı Cemal Küçük’ün anlattığı bağımlı isimleri ise yazsak, okuyanları şaşırtacak cinsten.

*

18 yaşının altında çocuklar da kullanıyor. 50 yaş üzeri de. Kız çocukları var içlerinde, çocuklu kadınlar da. Cinsel dürtüleri etkilediği yalanıyla başlayanlar var mesela. Kendisini sakinleştirdiğini, en uyumlu uyuşturucu olduğunu dile getirenler var. İçinin çürüdüğünü, zayıfladığını, saçmaladığını hatta kişiliklerinin bozulduğunu fark edemiyorlar bile. Başka biri oluyorlar. Bir süre sonra maddelerinin listesini yapabilecek hale geliyorlar…

Akabinde hayal dünyası ve gerçekleri karıştırıyor. Tutarsızlaşıyorlar. Aslında öldüklerini fark etmiyorlar bile.

***

Olayın Gemlik boyutu bütün ülkedeki gibi, polis aynı isimleri defalarca yakalayıp hakim karşısına çıkarıyor. Yasalar esnek veya cezaevleri dolu. Bilemiyorum sebebini, dönüp dolaşıp kısa sürede soluğu dışarıda alıyorlar. Biraz dinlenmiş oluyorlar sadece. Büyük kısmının da, bekleyen ciddi cezaları var.

Dürüst olacak olursak, kullanıcıların büyük bölümü de satıcıdır bir yandan. Bu merete başlayanın iş veya çalışma hayatı da kalmıyor. Hayatları tamamen maddeden ibaret… Sohbetleri bunun üzerine, düşünceleri ve hayalleri de. Hoş hayalleri de kalmıyor kısa zamanda, kabulleniyorlar da yok olduklarını.

***

Ülke boyutuna gelirsek, mevcut yasalarla madde sorununu çözme ihtimalimiz yok. Suriye meselesi, seçimler ve benzeri pek çok ayrıntı için ”Beka Meselesi” tabiri kullanılmıştı da, asıl beka meselesi uyuşturucu bağımlılığı aslında. Gözlerimizin önünde gençliğimizi ve geleceğimizi ateşe atıyoruz. Geri kalan muhabbetlerimizin hepsi goy goy…

*

Bir aile çocuğu için ”Ölse de kurtulsak!” diyorsa, bu ülkede bundan daha önemli mesele olamaz, olmamalı…