Gemlik’te Hiç Bir Eczaneye Maske Gelmedi

Maske, PTT’den dağıtılacak.

E-devlet üzerinden dağıtılacak.

Eczaneler dağıtacak.

Denildi.

Hatta evde maske yapmak önerildi.

Havadan uçakla dağıtılmasına ve orada yaşanacak izdihama bile razı duruma geldik.

***

GEMLİK’TE HİÇ BİR ECZANEYE MASKE GÖNDERİLMEDİ

Maske satışının yasaklanması ile birlikte, ülke genelindeki durumu bilmiyorum ama Gemlik’te önemli sorunlar yaşanacak.

Nano süsü verilmiş bez maskelerin, tuhafiye ve giyim mağazalarında satışı devam ederken, muhtemelen ilçenin büyük bölümü, bu maskelere yönelecek.

Nedeni basit. Gemlik’te bugüne kadar hiç bir eczaneye, vatandaşlara dağıtılması için maske gönderilmedi. Bu hafta içinde de gönderilmesi beklenmiyor.

*

MASKESİZ GİRMEK YASAK AMA

Artık otobüslerde, otomobillerde, marketlerde, pazarlarda ve akla gelebilecek toplu bulunulan her yerde maske kullanmak zorunlu. Olmayan ve satılamayan maskenin zorunlu olması gibi bir tezatla karşı karşıya kaldık.

Gemlik Belediyesi, kapalı pazar yerlerinde ve otobüs duraklarında maske dağıtıyor. Kurumlar, kuruluşlar ve akla gelebilecek her yer Gemlik Belediyesinden maske talep ediyor bildiğim kadarıyla da, satılması yasak olan maskeyi, belediye nasıl alacak? İhale açma, satın alma durumları var mı?

*

Muhtemelen bir hafta içinde maske ile alakalı problemler iki katına çıkacak. Maskeye ulaşım da zorlaşmaya devam edecek. Virüsün viral yolla bulaşmasının önüne geçtiğini düşündüğümüz maskelerin bir an önce ulaşmaması durumu da, yeni bir kargaşayı beraberinde getirecek.

*

TABAN FİYAT LİMİTİ İLE SATILMALI

Ülke yönetmiyorum. Sağlık kurulu ve diğer kurumlardan da anlamam. Yine de önerim, belli fiyatı geçmemek şartı ile maske satışının tekrar başlatılması yönünde. 1 TL olan maskenin, eczanelere gelişi 4 TL’yi bulmuştu son dönemde. Belki de yapılması gereken cerrahi maske üretimine ağırlık vererek, Kutusunun 50 TL gibi bir fiyattan satılmasını sağlamak olabilir. Bu durumda hem vatandaş sıkıntı yaşamaz, hem de durumu olmayanlara, durumu iyi olanlar çok rahat maske dağıtabilir. Yardım kolilerine maskeler de eklenebilir.

Maske krizi başlamadan, çözüm üretelim…

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017