KAÇAK TROL VE MİSİNE AĞLARI YAKALANDI

Gemlik’in Karacaali Mahallesinde kaçak avcılık olarak bilinen trol ağları yakalandı. Gemlik’in Kumla Mahallesinde ise ruhsatsız teknelerden atılan misine ağlara el koyuldu.

Mudanya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından tespit edilen kaçak trol ağları ve kaçak misine ağları ile alakalı çalışma başlatıldı. Gemlik Su Ürünleri Kooperatifinden de alınan destekle yapılan çalışmada, sahil bölgesinde kaçak olarak atılan ağlar toplandı. Hem balık üremesine, hem de balıkçılık sektörüne önemli zarar veren trol ve misine ağlar ile alakalı işlem de başlatıldı.

KARARLILIKLA DEVAM EDİLECEK

Gemlik Körfezi ve çevresinde yapılan çalışmalara devam edileceği kaydedilirken, Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zeki Hazer; ”Mudanya Sahil Güvenlik Komutanlığımıza teşekkür ediyoruz. Kaçak avcılıkla mücadelemiz uzun zamandır devam ediyor. Bizler, hem körfezimizdeki popülasyonu korumak, balıkları sonraki nesillere aktarmak ve daha sağlıklı ürünlerin vatandaşlarımıza ulaşmasını sağlamaktır. Bu anlamda da, çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Ağlar iki adet ağ takımı ve iki adet misine ağ atan ruhsatsız tekne, Gemlik Su Ürünleri Kooperatifinde bulunan teknelerle, Küçükkumla kıyısına çekilerek Gemlik İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.




Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017