BUSKİ’DEN GEMLİK BELEDİYESİNE 43 MİLYON TL’LİK FATURA

Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketi olan Buski, Gemlik’te 2015 – 2021 döneminde yaptığı yağmur suyu hattı çalışmaları için, Gemlik Belediyesinden 42 Milyon 332 bin TL talep etti.
Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yapılan talepte, 2560 sayılı İski Kanunu madde 25’e dayanarak; ‘’Yağmur sularının uzaklaştırılması ile ilgili tesislerin yapılması veya bu tip tesislerin işletilmesi, gerekli harcamalar ilgili belediyelerce karşılaşmak şartıyla, İSKİ tarafından yerine getirilir’’ ibaresine dayanarak yaptıkları talepte, 42 Milyon 332 Bin TL Gemlik Belediyesinden istendi.
2 YILLIK YATIRIM BÜTÇESİ
Gemlik Belediyesi genel bütçesi göz önüne alındığında, yıllık en fazla 15-20 milyon bandında yatırım bütçesi ayrılabileceği düşünülüyor. İstenilen rakam ise, Gemlik Belediyesinin iki yıllık yatırımını tamamen kilitleme tehlikesi taşıyor.
Konu ile alakalı talep dışında herhangi bir bilgiye ulaşılmazken, Gemlik Belediyesinin konuya itiraz etmesi bekleniyor. Buski’nin faturalarında, benzer kalemler olmasına ve fatura ücretlerini de, şirketin almasına rağmen, maliyeti belediyeden talep etmesi şaşkınlık yarattı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017