REFİK YILMAZ’IN GÖZÜ TEKRAR BAŞKANLIKTA MI?

 

Kısır tartışmalarla geçen üç yılın ardından, siyasetin fitili hafiften alevlendi.

Yaz dönemi mahmurluğu çökecek midir bilinmez ama Eylül sonrası, seçim atmosferinin provalarını kesinlikle görmüş olacağız.

Siyaset, 3 yıllık kış uykusundayken bile uyumayan birileri vardır elbette.

Geçtiğimiz günlerde de, sinyalini vermiştik. ‘’Refik Yılmaz saha çalışmalarına başladı mı?’’ sözleriyle.

***

Çevresinden pek çok isim kabul etse de, kendisinin herhangi bir çalışması olduğunu söylemeyeceğini biliyorum. Buna rağmen, Gemlik’e tekrar başkan olmak istediğini bilmek için de, âlim olmaya gerek yok. Keza, yakın çevresine de kapanmayan hesabı olduğunu söylemişti.

***

EFKAN ALA, BURSA’NIN ABİSİ OLACAK MI?

Ak Parti cephesinde, işler biraz farklı yürür. Refik Yılmaz’ın veya başka bir ismin aday olması, Zafer Işık’ın Milletvekili olması gibi pek çok konu, doğrudan Ak Parti’deki güç dengeleriyle alakalı olacak. Zaten, başarılı veya başarısız diye ayırmadan, farklı bir hiyerarşiyle, makamlar bir anda değişebiliyor o kanatta.

IŞIK’IN KONUMU ÖNEMLİ

Zafer Işık’ın milletvekili olmasındaki ana etken, son başbakan yardımcısı ve o dönem Bursa’nın abisi Hakan Çavuşoğlu’nun Zafer Işık’a olan güveni ve Gemlik’in doğrudan mecliste temsilci istemesiydi. Bugün, kulislerde konuşulan ise Bursa adına güç dengesinin değiştiği, yeni abinin Efkan Ala’nın olacağı yönünde. Doğrudan beklenti de, Çavuşoğlu’na yakın isimleri tasfiye etmesi.

Ala’nın Refik Yılmaz ile yakınlığını söylemeye bile gerek yok. Ala’nın A takımında, Refik Yılmaz ismi üst sıralarda. Işık’ın çalışmalarından da bölgedeki ilçeler memnun. Sırf geçmiş dönemi tasfiye etmek için, bölgeyi yok sayar mı? Ak Parti’de her şey mümkün.

***

Yerel seçimler öncesinde genel seçim olsa da, iki seçimin birleştirilme ihtimalini göz ardı etmemek gerekir. Bugünkü şartlarla girilirse, Ak Parti’nin kaybedeceği, neredeyse garanti gibi de, seçim bugün değil. Farklı bir atmosfer hazırlayıp, 2023 seçimini Kasım’a alıp yerel seçimle birleştirmesi mantık dâhilinde.

***

YILMAZ ADAY OLURSA

Yılmaz’ın nabız yoklaması doğal. Ankara’da çok fazla tanıdığı, fazladan kapısı var. Şu anda yanılmıyorsam Memur olarak görev yapıyor. Bürokratlığa da, Zeytinburnu Belediyesinden geçtiği iddiaları var.

Gemlik’te sokaktaki söylem ‘’geçmiş dönemde Sertaslan’ın karşısında Yılmaz olsa, seçim kolay olmazdı’’ yönünde. Yılmaz çok açılış yaptı. Hatırı sayılır işler de yaptı. Onun zafiyeti, Toplu Konutlardaki inadı, Rezerv alanların yanlış sunumu. Bir de, Karadeniz kökenli, yüklenici, eski imam, helal tefecilik mucidi olan akıl hocası.

Yılmaz sahaya girdiyse, renk gelecektir. Bekleyip Görelim.

***

 

 

Not: Köşe yazılarımızı seyreltmiştik. Bizler de sahalara geri dönüyoruz.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017