YILIN İLK MECLİSİNDE, BALIK KONUSU TARTIŞILDI

Gemlik Belediye Meclisinde, 2021 yılının ilk birleşimi yapıldı. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın, bir kısmı ilk defa denizi gören gençlerle yaptığı balık tutma etkinliği ve buna yazılan ceza gündem maddelerinin önüne geçti. Sertaslan, Barutçuoğlu’nın söylemine karşı ‘’Bu bir feto taktiğidir’’ yorumunu yaptı.
ANA KONU SERTASLAN’IN BALIK TUTMASI OLDU!
Gruplar adına söz alan Osman Durdu, haftasonu sokağa çıkma kısıtlamasında başkanlığımızın basına yansıyan konusunda bilgilendirilmek istendiğini belirtirken Ercan Barutçuoğlu ise konuya farklı bir bakış açısı ile yaklaşıp “Geçen hafta başkan yardımcısı Bayram Demir’in acısını yaşamışken böyle bir olayda adınızın geçmesi uygun olmadı” şeklinde konuştu. Barutçuğlu sözlerinin devamında, sokak hayvanlarını besleme izni alınarak, bu etkinliğin yapılmasını doğru bulmadığını belirtti. Barutçuoğlu, sözlerine balığın sokak hayvanı olmadığını ekleyip belediye başkanının örnek davranışlar sergilemesi gerektiği ile sonlandırdı.
“BU BİR FETÖ TAKTİĞİDİR!”
Mehmet Uğur Sertaslan’ın dikkatini çeken ise barytçuoğluunun soru sorma üslubu oldu. Barutçuoğlu lafa Bayram Demir’in acısı ile başlaması konusunda “Bu söylem bir fetö taktiğidir” dedi. Sertaslan sözlerine benim sokağa çıkma yasağım yok, kamu personelinin izin almasına gerek yok diyerek devam etti ve kültür çalışanlarına ceza kesildi diye de ekledi. Sertaslan kendisi için arkadaşları ile alem yapıyor gibi bir söylem olduğunu ve henüz cezaya çevrilmemiş bir tutanak olduğunu da belirtti. “Yapılan etkinlikte 10 çocuk vardı ve hiçbiri misina tutmamış, 8’i ise denize bile çıkmamıştı, bunda bu kadar tepki çekecek ne var ?” Diyen Sertaslan bu kadar nefret uyandıracak ne yaptım?” diye sitem etti.
Ayrıca Mehmet Uğur Sertaslan “Gemlik Belediye Başkanı denize çıkıyor, örnek alın.” diyerek yaptığında hiçbir yanlış olmadığını savundu. Osman Durdu’ya ise soru sorma tarzından dolayı teşekkür eden Sertaslan “Aynı soruyu bu kadar farklı sorduğun için tebrik ederim.” diye ekledi.
Sertaslan’ın dikkat çektiği bir diğer konu ise izni ilçe kaymakamanın verdiği bu olayda neden tepki alan bir tek kendisi olduğunu merak ettiğini ve yapılan projenin arkasında durduğunu bir kez daha dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017