YASAKLARDA KAĞIT TOPLAMAZSAM, KARDEŞLERİM AÇ KALIR

Suriye’de ailesiyle savaştan kaçarak Gemlik’e gelen 13 yaşındaki Ahmet Viyad, kısıtlama günlerinde kağıt toplayarak ailesine destek olmaya devam etti. Mikrofonlarımıza konuşan minik Ahmet, yaşına göre büyük sözleriyle yürekleri burktu.

KONUŞMAZSAM, KARDEŞLERİM AÇ KALIR

Yedi kardeşinin olduğunu belirten Ahmet; ‘’kardeşlerimden biri hasta, engelli. Bir de iki yaşında kardeşim var. O Türkiye’de doğdu. Onların geçimini sağlamak için çalışmam lazım. Yoksa evde yemek olmaz’’ dedi.

OKULA BAŞLADIM BİR AY SONRA SAVAŞ ÇIKTI, OKULUM DA BOMBALANDI

Suriye’de yaşadıkları yerde okula başladığını, ardından bir ay sonra savaş çıktığını ifade eden Ahmet, ‘’Ben bir ay okula gittim. Sonra savaş başladı. Bizim okulumuza da bomba attılar. Türkiye’ye geldik, Ağrı’da kaldık bir süre, orada kağıt toplamaya başladık sonra Bursa’ya geldik. Orada iş yapamayınca Gemlik’e yerleştik. Babam, zeytinliklerde çalışıyor, kalan zamanda kağıt topluyor. Biz de, iki kardeş kağıt topluyoruz’’ dedi.

ARTIK MANŞET PERSONELİ

Sokakta kötü havada kağıt toplamaktansa, Gemlik Manşet Gazetesinde çalışacak olan Ahmet, beraberinde derslerini de takip edebilecek. Kovid süreci sonunda da, normal hayatına devam edebilmesi gerekiyor.

https://www.facebook.com/GemlikManset/posts/1258141131222556

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017