GEMLİK’İN HAYAT DAMARI KOPTU MU? – Eray Şimşek

Her yerde olduğu gibi Gemlikte de sanata ve sanatçıya büyük önem veriliyor.

Tabii bu sanatçı eğer aramızdan bir kişi değilse.

Eğer sanatla uğraşmak istiyorsanız önce çevrenizdeki insanlarla uğraşmanız gerekecek. Çünkü size söyleyecekleri ilk şey ” kendi işini yap sanatı hobi olarak yaparsın ” olacaktır. İnsanların gözünde sanatçılar aşırı özgür bir hayat yaşayan, kötü davranışlar sergileyen ve eninde sonunda aç kalan insanlar olarak görülmekte. Hâlbuki büyük bir disiplin içinde hayatlarını idame ettiren ve topluma örnek davranışlarda bulunun kişilerdir gerçek sanatçılar. Sanatçı özgürlüğü değil özgürlüğünün kısıtlanmasını sever. Çünkü sanatçı sınırlar içerisinde yaşayıp sınırsız düşünebilmeyi sever.

Gemlikte sanatın iyi bir noktada olduğunu düşünenler olabilir ama ben o kanıda değilim. Bir yıl içerisinde kaç resim sergisine gidebiliyoruz? Kaç tiyatro gösterisine katılabiliyoruz? Kaç konserde eğlenebiliyoruz? Sanırım fazla değil. Tiyatrocuyu taklit yapan kişi olarak, müzisyeni sesi güzel olan kişi olarak, ressamı resim öğretmeni olarak gördüğümüz sürece ne sanatçı yetişecek ne de sanat gelişecek. Sanırım sanatsız kalmaya mahkûmuz gibi görünüyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği ”Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir ” sözündeki gibi hayat damarlarımızdan biri koptu mu?

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.