Ülkücü Şehit Erol Pınar sokağında anıldı

1 Ağustos 1980 döneminde, devrimci militanlar tarafından şehit edilen Ülkücü Şehit Erol Pınar, şehadetinin yıl dönümünde adı verilen sokakta anıldı.

İLK ANMA KABRİ BAŞINDA

Balıkpazarı Mahallesinde şehit edildiği apartmanın bulunduğu ve Gemlik Belediye Meclisi tarafından Şehit Erol Pınar Sokağı adı verilen sokakta yapılan anma öncesinde, Gemlik Mezarlığında bulunan kabri ziyaret edildi ve ilk dua burada okundu.

ŞEHİT EDİLDİĞİ SOKAKTA ADI YAŞAYACAK

Şehit Erol Pınar Sokağında yapılan anma programında, aynı zamanda Gemlik Belediye Meclisi tarafından verilen karar sonrasında, sokağa tabelası da şehit edildiği günün yıl dönümünde asıldı. Programa Gemlik İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, Gemlik İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, MHP Yıldırım İlçe Başkanı Serkan Aydemir, Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Baydar, MHP meclis üyeleri ve üyeleri katıldı. Programda Şehit Erol Pınar’ın kardeşi İnci Kutbay’da yer alırken, mahallede bulunanlar da sokağın açılışında yerlerini aldılar.

ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM DİYENLERDENDİ

Programda söz alan MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz; ”Erol Pınar Ağabeyimiz de, bizler gibi ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim, sonra ben’ anlayışında bir isimdi. Bulunduğumuz yerde işe giderken, kendini devrimci addeden militanlar tarafından şehit edildi. Şehit edildiğinde cenazesinde belki bir avuç insan vardı ama bugün bu hareketin mensupları meydanlara sığmıyor.

Ülkücü Şehit Erol Pınar’ın isminin şehit edildiği sokağa verilmesinde destek olan Ak Parti ve CHP Teşkilatlarına ve MHP Meclis Üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Program sonunda duayı Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı yaptı. Şavlı dua öncesinde; ”Türkiye geçmişten bu güne çeşitli oyunlarla birbirine düşürülmek istenmiştir. Dün de, bugün de içeride ve dışarıdaki hainler rahat bırakmamıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

ŞEHİT EDİLDİĞİ YERE KARANFİL BIRAKILDI

Duanın ardından Ülkücü Şehit Erol Pınar’ın şehit edildiği noktaya Ülkücü Hareketin ilkeleri olarak kabul edilen 9 Işık’ı sembol eden 9 demet karanfil bırakıldı. Karanfillerin bırakılmasının ardından da Erol Pınar adına yaptırılan helva katılanlara ve mahalle sakinlerine ikram edildi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.