BELEDİYE BAŞKANI İDDİALARI ÜZERİNE

BELEDİYE BAŞKANI İDDİALARI ÜZERİNE – KAZIM BULUT
Pazartesi konuya değinmeyi düşünüyordum da, genel medyada da yer bulunca. Mevzuya girmek zaruri hale geldi.
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın adı malum konuda anıldı…
Belediye Başkanının adı aleni yazılırken, kadın ile alakalı herhangi bir bilgi verilmemesi enteresandı. Meslek etiği tamam da, sadece bir tarafa işlemesi de, ayrıca enteresandı. Biz yine de kısaltma yapalım D.A. değil, Dilara A.
***
Konu gündeme gelince çok soruldu, ‘’Konuyu ne zamandır biliyorsun?’’ diye. Bir yıldır biliyorum. Gündeme getirmeme sebebim de, özel hayat. Malum her bildiğimi yazarsam, Gemlik’in belli kısmının yapısı ciddi anlamda sarsılır. Bazı gerçeklerin dilsiz kalması gerekir.
*
MAĞDUR KİM?
Evet, Gemlik Belediye Başkanı hata yaptı. Olayın mağduru her ne kadar Dilara A. Görünse de, aslında bu mevzuda tek mağdur, Belediye Başkanının ailesidir. 37 yaşında, daha önce bir evlilik yaşamış bir kadın, evli ve 3 çocuklu bir adamla ilişkisi olup ‘’Mağdur oldum’’ diyemez.
Muhtemelen hepimizin inanmadığı söz ise ‘’Eşini boşayıp seni alacağım ‘’ dedi söylemidir. Sertaslan’ı hepiniz tanıyoruz, ihtimal yok. Burada, Belediye Başkanı veya kadının masum olma durumu yok, malum yayın organları ajite etmiş…
*
ÇOCUĞU KABUL ETMEDİKLERİ DE YOK
Aslında konu da davalık, ‘’babalık davası’’ mahkemeye kadar taşınmış… Bundan sonraki süreçte, CHP Genel Merkezinin tavrı önemli. Malum, Mehmet Uğur Sertaslan ‘’CHP’’ adayı olarak kazanmadı belediye seçimini, ismiyle kazandı. Bildiğim kadarıyla çocuğu da kabul edip, üzerine düşeni yapıyor da…
KABUL EDİP DEVAM ETMELİ
Belediye Başkanı kendine ve makamına yakışmayacak bariz bir hata yaptı. Hatasını da kabul etmeli, dönemine devam etmeli. Sonrası kendi takdiridir. Yolsuzluk, hırsızlık yapmadı. Özel hayatından da bir adamı asacak değilim. Günahı da, sevabı da kendisinindir.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017