EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI DA

Aslında yazı değil, sadece önsöz…
Muhtemelen seçim sath-ı mahalline girene kadar, eğitim çeşitli dönemlerde bize konu olacak. Atatürk’ün de dediği gibi; ‘’Eğitimdir ki bir milleti; ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.’’
***
BRANŞ ÖĞRETMENLERİ YOK
Hafta başında başlayan yeni eğitim ve öğretim yılıyla alakalı ilk şikayetler, artık ilçede kronikleşen branş öğretmeni konusundaydı. Çınar okulunda ilkokul ikinci sınıf velilerinin telefonuyla başladık güne. Şikayetleri, geçtiğimiz yıl ilkokul branş öğretmeni ile alakalı. Bir önceki yıl Türkçe öğretmeni girmiş derslerine, bu yıl Din Kültürü öğretmeni verecekmiş branş derslerini. Çocuklarının ilkokul eğitimini alamayacaklarından dertliler.
Benzer sorunlar hemen her okulda mevcut. Atamalar, branşına uygun verilemeyen eğitim, muhtemelen ülkenin genelinde yanlış planlama ile gelinen nokta. Ama eğitim, ülkenin ve ulusun varlığını sürdürebilmesi adına, en önemli temel taşıdır.
***
YASAKLI EĞİTİMCİLER (FETO VB)
Devlet okullarında olduğu kadar, bazı özel okullarda ve özel kurs merkezlerinde de ilginç iddialar gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile FETÖ Terör Örgütü ve benzer suçlardan YASAKLI olan öğretmenlerin, özel eğitim kurumlarında ders verdiği yönünde iddialar vardı. Benzerinin bu sene de yaşanması bekleniyor. Önümüzdeki dönem üzerine düşeceğimiz konulardan biri de bu.
Devletin kararına rağmen, bu eğitimciler çocuklarımızı zehirliyor ve birileri de buna çanak tutuyorsa, geleceğimizi kimlere emanet ettiğimizi bir daha düşünmemiz gerekmez mi?
***
SERVİSLER? S PLAKASIZ MI?
İlk servis şikâyeti özel bir okuldan geldi. Ertesi gün sorun düzelmiş. Geçtiğimiz yıl 2 bin 500 TL olan servis ücretleri ise bu yıl 7 bin 500 TL’ye fırlamış. Oradan girdik servis işlerini araştırmaya, sonrasında iddialara baktık. Okul servislerinde bile sarı şeritli olmayan hatta servis bile olmayan araçların çalıştığını duyduk. Sahadaki çalışmalarımızdan biri de bu yönde olacak.
Ayrıca bunların ihale süreçlerinde de, başka bir servis firmasını ihaleye sokmamak adına aramak da dâhil, pek çok konu. Hadi yapıyorsunuz. Umurbey benim memleketim. Orada bari gözümüze sokmayın!
***
NİLÜFER BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ÖZEL OKULA ORTAK OLUNCA
Malum, Birlik Vakfına tahsis edilen yurdun, önce kurs olarak değiştirilmesi, ardından da, bir özel eğitim kurumunun işletmesine bırakılması, usul açısından tuhaf gelmişti. Haberi konu ettiğimizde, ne alakaysa, o gün İyi Parti Nilüfer Belediye Meclis Üyesi olan, sonrasında da, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı olan Mehmet Temirtaş beni aradı.
Sözleri; ‘’Biz uzun zamandır iş yapmıyorduk. Eşimin adına buraya ortak olduk’’ dedi. Anlamadığım, kira sözleşmesi olmadan ruhsatlandırılmayacak bir okula, nasıl ve şartlarla ortak olunabildi?
Birlik Vakfı, CHP’li Belediye ve İyi Parti. Nasıl düzen anlamadım..
***
Eğitim ve öğretim yılı, şimdilik böyle başladı. Önümüzdeki günlerde, konuların detayları bizlere haber olacak.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017