GTSO seçimi ve bağımsızlar

Her seçim kendi mecrasında değerlendirilir normalde.
Son dönemlerdeki seçimlerde ise, iş mecrasından çıkarak başka noktalara gelmekle muktedir hale geldi.
Esnaf Kefalet seçimleri, Esnaf Odası seçimleri, Şoförler Odası ve Ticaret Borsası seçimleri taraflar kadar vatandaşların da dikkat ettiği ve yeri geldiğinde taraf olduğu seçimler olarak akıllarda kaldı. Son dönem yaşanan seçimlerde gördük ki, siyaset bir işin tarafından olunca, o seçimde aksi durumlar oluşabildi.
*
Geçtiğimiz Ticaret Odası seçimlerinde, Paşa Ağdemir ve Mahmut Solaksubaşı yarışmış, listelerde çoğunluğu Solaksubaşı kazansa da, Başkan seçildiğinde sandıktan Paşa Ağdemir çıkmıştı. Onunla alakalı çok dedikodu oldu da, herhangi bir açıklama veya ispat olmadı.
Ticaret Odası, geçen süreçte Kovid 2 yıl civarında engelledi çalışmayı. Paşa Ağdemir’de, bu nedenle ikinci dönem de aday olacağını açıkladı. Objektif bakmak gerekirse, haklı yönü de var.
***
BAĞIMSIZLAR
Geçtiğimiz seçimde, iki adayın gruplar içinde adayları mevcuttu. Sadece bir gruptan sürpriz çıkmıştı. Bu seçimde, aday olan Hasan Yıldırım, bazı gruplarda hiç aday bile çıkarmadı. Farklı bir strateji izledi.
İnşaatçılar grubunda sadece 4 liste aday. En çok merak edilen grupların başında da inşaatçılar geliyor. O listelerde, Ferhat Kurt ve ekibi yeniden aday. Doğrudan Ağdemir’in grubu olduklarını da açıkça dile getiriyorlar. Hacı Örnek, tekrar listesiyle aday. Grubun sürprizi iddialı kısmı da Dinamik ekip. Sahanın açık ara en çok çalışan isimleri.
***
SEÇİM NE OLUR?
Bu defa seçimin garantisi yok. Hatta seçimi belirleme ihtimali olan da, bağımsız olan listelerin gruplardan çıkıp çıkamayacağı. Herhangi bir adaya bağlı olmayan listeler üçüncü grubu oluşturursa, önümüzdeki hafta hareketli geçecektir.
27 Meclis üyesi, bir başkan ve yönetimini seçecek. Aynı zamanda meclis başkanı da aynı kişiler tarafından belirlenecek. Tam hesaplamak için sadece düz matematik de yetmeyebilir. Aritmetik hesapları ve olasılıklar da gündeme gelecek.
İşin aslı, bir grup sürpriz bekliyor. Paşa Ağdemir gruplardaki adaylarına güveniyor. Hasan Yıldırım kendini destekleyecek gruplardaki adayların çıkması durumunda, ikinci turda sorun yaşamayacağına inanıyor. Yine de belirleyici olan, iki gruba da çalışmayanlardır.
Eğer istenilen aritmetik sağlanmazsa, önümüzdeki hafta pazarlıklar haftası olabilir. Şu an görülen ya Paşa Ağdemir yeter çoğunluğu sağlar, ya da film en başa döner.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017