GEMLİK’İN KADERİ SEÇİMLE DEĞİL, PAZARLIKLA BELİRLENİYOR

Yıl 2011.

Fatih Güler yolsuzluk soruşturmasıyla görevden uzaklaştırılmıştı.

O dönem MHP ve CHP’den 1’er isim alan Ak Parti ve Refik Yılmaz Gemlik’in yönetimini devralmıştı.

*

Yıl 2012

İkinci seçim olmuş, Ak Parti CHP’den bir isimi daha pazarlık usulüyle almış, Refik Yılmaz yeniden belediye başkanvekili seçilmişti. Hem de son ana kadar belli etmeden.

*

Yıl 2014.

GTSO Başkanı Kemal Akıt, kendi komitesinden seçimi kaybetmişti. Değişime kesin gözüyle bakılıyordu. Farklı bir meslek grubunda yedeklerdeydi. Üzerindeki iki kişi istifa etti. Yönetim kuruluna Akıt girdi, sonraki turda GTSO Başkanı seçildi.

*

Yıl 2018.

Paşa Ağdemir ve Mahmut Solaksubaşı seçimlerde yarışıyordu. Solaksubaşı, ilk turun kazananı oldu. Meclis Başkanı oylamasında, kendi isimlerine oy veren seçilen 25 kişiden 2 kişi fire verdi. GTSO Başkanı olarak Paşa Ağdemir seçildi.

*

Yıl 2022.

Seçimler öncesinde, GTSO Başkanı Paşa Ağdemir ve GTSO Meclis Başkanı Hasan Yıldırım adaylığını açıkladı. İlk çıkan sonuçlar, Yıldırım’ın ihtimalini yüksek gösteriyordu. Seçimden hemen sonra da, Hasan Hamaoğlu ‘’Ben de adayım’’ dedi.

***

GEMLİK’İN MAKÛS TARİHİ

Oysa seçimlerin halkın, meslek temsilcilerinin iradelerini yansıtmaları gerekir. Gemlik ise, hemen her dönemde, seçimlerle değil pazarlıklarla anılıyor. GTSO seçimlerinde, henüz ilk akşam itibariyle kurulan pazarlık masalarından da, çıkacak isim merak edilir oldu.
İki isim varken, sonuç neredeyse belli gibiydi de, seçim günü yaptığımız yayınlarda aldığım ilk izlenimde de ‘’Sandıktan sürpriz çıkabilir’’ demiştim.
Hamaloğlu’nun adaylığı son günlere kadar bilinmiyor, hatta Yıldırım ile çalıştığı düşünülüyordu. Ama bağımsız grupların etkili olabileceği belliydi
Bugün ise, her bölgede yine ve yeniden pazarlıklar sürüyor. Seçim günü ne olur bilemiyorum. Üç adayın da başkan olması sürpriz olmaz.

SANDIĞA NEDEN GİDİYORUZ?

Aslında, ilçe olarak sandıklara gitmesek, birileri madem pazarlıkla belirleyecek, bizim irademizin önemi nedir? Siz seçin içinizde, biz izleyelim…

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017