GTSO Başkan Adayı Ağdemir’ den Adaylık Açıklaması

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası başkan adayı Paşa Ağdemir’in ev sahipliğinde GTSO meclis üyeliğine seçilen üyelerin birçoğunun katılımıyla ortak istişare toplantısı gerçekleştirildi.
GTSO Yönetim kurulu başkanı ve Başkan adayı Ağdemir, “seçimlerde bazı kişilerin kişisel egolarının ortaya çıktığı gözüküyor. Maalesef ilçemizde bölge milletvekili Zafer Işık’ın kurduğu kumpaslar ön plana çıktı. Mevcut adaylığını açıklayan ilk başkan adayı dışında siyaseten kendisine rakip, partisine oy vermeyen üçüncü bir kişiyi arkadaşlarına ihanet ettirerek çıkarttıran kişi bu ilçede girdiği biri yerel seçim 3’ü de STK olmak üzere 4 seçimi kaybettiren kişi. Hatta ülkemizin güzide iş insanlarını da kendi kişisel egosuna alet etmiştir. Sırf kendi talepleri olmadığı için beraber yürüdüğü yol arkadaşları varken örneğin Tevfik Yılmaz, Alpaslan Eker gibi insanlar varken 8 yıl oda yönetiminde görev yapmış kişilere vizyonsuz diyerek odaya katkı koymayan Hasan Hamaloğlu’ nu destekliyor. Bu durum siyaset yaptığı iktidar partisindeki çalışma arkadaşlarına ve partiye de zarar veriyor” dedi.
Ağdemir, “Bu durum Hasan Yıldırım ile aramızda geçen centilmence geçen seçime müdahale edilmiştir. Sonuç olarak Oda meclisince seçilen arkadaşlarımın sağduyulu davranarak 15 Ekim’de yapılacak olan seçimde desteklerini bekliyorum” ifadelerini kullandı.
GTSO Meclis Başkanı Hasan Yıldırım ise; ‘’Seçimde Paşa Bey’den sonra biz de aday olma kararı verdik. O süreçte de, çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Kendim aday olmadan önce Mahmut Bey’e de, Hasan Hamaloğlu’ na da sorduk. ‘adaysanız söyleyin’ dedik. Olmadıkları için biz de adaylığımızı açıkladık. Bizi üzen, herhangi birinin aday olması değildir. Bizi rahatsız eden, son günlere kadar birlikte çalıştığımız bir ismin aday olarak açıklanmasıdır.
Bunun dışında, uyumlu ve güzel bir seçim süreci geçirdik. Saygı ve sevgi çerçevesinde, centilmence geçen seçimler sonrasında, çıkan sonuç odanın iradesini de yansıtacak diye düşündük ama öyle olmadı. Bu konudan dolayı üzgünüz. Eğer adaylıklarını önceden açıklasalar, buna göre bir çalışma yapardık. Bu aritmetik de oluşmazdı’’ şeklinde konuştu.
ORTAK ÇALIŞMA ÖNERİSİ
Masada söz almak isteyenlerin konuşmalarının ardından, Alaattin Akcan, Paşa Ağdemir ve Hasan Yıldırım, toplantıya katılanlardan 20 dakika müsaade isteyerek baş başa konuştular. Konuşmanın ardından açıklama yapan Akcan; ‘’Yukarıda güzel şeyler oldu. Güzel bir oluşumun sinyallerini aldık. Resmi açıklama, önümüzdeki gün içinde yapılacak’’ denildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017