YILDIZ; HDP’YE TEK BAKANLIK VEREN PARTİ AK PARTİ’DİR.

Gemlik Manşet Ekranlarında seçim dönemi yayınlanacak olan SEÇİM ÖZEL programının konuğu, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız oldu. Nuray Ayhan’ın sorularını cevaplayan Yıldız, HDP ile alakalı da dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Yıldız; ‘’Parlamenter sistemde koalisyonlarla yönetilmiştik ama hiçbir şekilde bu kadar büyük kriz olmamıştı. Biz parlamenter sisteme dönmeyi bu nedenle istiyoruz.
Bizim 6 kişilik masamızın önceliği Türkiye. Herkes partilerini bir kenara bırakarak, Türkiye için bir mücadele içine girdi. Ortak mutabakat metnimiz yayınlandı. İstişare ile yönetmek önemli. Dinimiz de bize istişare etmeyi emrediyor. Bir insan her şeyi bilemez. Herkesin farklı görüşleri olacaktır. Mayıs Ay’ında iklim değişecek. Milletin iktidarında saadet olacak’’ dedi.
HDP’YE BAKANLIK VEREN TEK PARTİ ADALET VE KALKINMA PARTİSİ’DİR.
HDP ile alakalı soruya ise, ‘’HDP altılı masa içerisinde yer almıyor. Kendileri bir ittifak kurdular. Cumhurbaşkanı adayında kazanamayacağını düşünerek aday göstermedi. Binali Yıldırım Bey’in, İstanbul’da bir sözü var. ‘HDP’nin oylarına talibim’ demişti. Bu doğan olanıdır. Bizim HDP ile ittifak görüşmemiz veya bakanlık sözümüz yok. Bilindiği gibi HDP’ye tek bakanlık veren de, 2015 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi olmuştur. Diyarbakır’da Şivan Perver’i elinden tutup, şarkı söyleyen Cumhurbaşkanıydı. Habur’da sen neden sınır kapılarını açtın, eli kanlı teröristleri karşıladın? O zaman sorun yoktu da, şimdi ne değişti? 2019 seçimlerinde, terörist başı APO’nun mektubunu kendisi okuttu. Osman Öcalan’ı TRT’ye onlar çıkardı. Bizim HDP ile yapılan bir pazarlığımız yok. Seçim üstü yapılan manevraları vatandaşlarının karnı tok.
İTTİFAK İÇİ İTTİFAK, VATANDAŞLARDA KARŞILIK GÖRDÜ
İttifaklarda, ittifak içi ittifak olacak. Partiler kendi logoları ile girebilecek. İttifak içi ittifak sadece %10 oyu geçiyor. Saadet İttifakı dediğimiz bloğun. 400 Milletvekili, en kötü 360 milletvekili ile Millet İttifakı olarak temsil edilmek istiyoruz. Çalışmalarımız da bu yönde.
ÜLKEDE ADİL PAYLAŞIM YOK
Ülkede adil paylaşım yok. İsraf var. İhale konuları var. Bizim iktidarımızda israfın önüne geçince, adil paylaşımı sağlayınca ülke bir nefes alacak. Adalet sağlanacak. Dönüşüm ile alakalı da, Gemlik düzeyinde de acil eylem planı hayata geçmeli. Bunun için de, ittifakımızın etkin olması önemlidir.’’ Şeklinde konuştu.
Yıldız, Millet ittifakının seçimleri rahat kazanacağını ifade ederken, Cumhur ittifakından gelen sataşmaların da, kaybettiklerini bilmelerinden dolayı hezeyanlar olduğunu vurguladı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017