İDRİS KAYDUL; BAŞKANLIK SİSTEMİ, SULTAN ALPARSLAN’IN MİRASIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Aday Adayı Av. İdris Kaydul, Gemlik Manşet ekranlarında Süleyman Yedek ile 2 Dünya & Siyaset programının konuğu oldu. Cumhur ittifakının seçimi kazanacağını dile getiren Kayful, temsil noktasında yapabileceklerini de dile getirdi.

Seçimlerle alakalı değerlendirme yapan Kaydul; ‘’Cumhurbaşkanlığı sistemine bakarsak, bizim tarih geleneğimize en uygun sistemdir. Sistem Sultan Alparslan’ın sistemidir.

HUKUKÇU OLARAK SÖYLÜYORUM, ERDOĞAN ADAY OLABİLİR

Bir tarafta Gazi Mustafa Kemal’in de doğrularını destekleyen Cumhur İttifakı var. Diğer tarafta ne olduğunu milletimiz biliyor. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi adayımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Adaylığının netleşmesi sonrasında, Sayın Cumhurbaşkanımızın aday olmayacağı ile alakalı söylemlerde bulundular. Hukukçu olarak söyleyebilirim. Bir kanun, çıktığı günden itibaren uygulanır. Cumhurbaşkanlığı sistemi de, 2008 yılında çıkmıştır. Bu sistemde Recep Tayyip Erdoğan bir defa seçilmiştir. Bu seçim de, ikini seçimi olacak.

Bursa’da hedefimiz de, birinci parti olmaktır. MHP’nin her dönemde hedefi birincilik olmuştur. Güçlü şekilde mecliste temsil edileceğimize inanıyoruz’’ dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017