GEMLİK’TE HANGİ PARTİDEN? KİM ADAY?

GEMLİK’TE HANGİ PARTİDEN, KİM ADAYILIK İSTİYOR?

Yerel İdareler seçimlerinde, bir yere aday olmayanı dövdükleri bugünlerde, partilerden resmi ve gayrı resmi adaylar, çalışmalarını sürdürüyor. Asıl soru, gerçekten kimin aday olma şansı yüksek? Kazanma ve sonrası, ileriki dönemin konusu.
Aslında sahada doğrudan çalışan Zafer Işık, Şükrü Deviren ve Mustafa Duran olsa da, şu ana kadarki ihtimalleri değerlendirelim.

CHP
Gemlik Belediyesini CHP yönettiğine göre, onunla başlayalım.
M. UĞUR SERTASLAN; Doğal olarak ilk aday ve ihtimali en yüksek Aday Mehmet Uğur Sertaslan. İnsanlara yakın tavırları ile yeniden aday olma ihtimali en yüksek isim.
*
ŞÜKRÜ DEVİREN; Aptal bir adam değil. Sahada bu kadar çalışıyorsa, bir yerden sufle almıştır diye düşünüyorum. Sanki adaylığı resmen açıklanmış gibi, toplantılara bile başladı. Pazarda önlüğü takacak kadar da işi sahiplenmiş.
*
TEKİN RAMA; Aday gösterilme ihtimalinin çok ama çok düşük olmasına rağmen, hakkını kullandı. Sonuna kadar da bu konuya devam edeceğini söyledi.
*
ZEYNEP AKIŞ SERİNTÜRK; Doğa boşluğu kabul etmez. Bir sürelik boşlukta yıldızı parladı. Onun aday olmasını isteyen bir kesim de var. Sertaslan aday olursa, aday olmayacağını düşünüyordum ama. Belli de olmaz artık.
***
AK PARTİ
ZAFER IŞIK; Ak Parti’nin favori adayı. Ak Parti içinde, geçmiş dönemlerden bazı isimlerin, özellikle diye aleyhinde çalışmasına rağmen, Ankara ile olan teması ve Gemlik’e gelecek yatırımlar adına, kapıları direk açabileceği için, öncelik verilen isim. Gülmüyormuş. Hakkında en büyük eleştiri de bu.
*
REFİK YILMAZ; Toplumda karşılığı var, parti içinde muhtemelen eskisi kadar yok. Ne zaman adı ciddi olarak anılsa, FETO ile alakalı konular gündeme bir anda geliyor. Son olarak, kaçak FETO imamının Gemlik Belediyesine yaptığı işler konu olmuştu. Zor ihtimal.
*
ŞAMİL YİĞİT; Onunla alakalı detay çok ama çok basit. MHP Meclis Üyesi Emrah Keskinden, İlçe Başkanlı olur olmaz, meclisten çekildi. Uğur Sertaslan kurt siyasetçi. Meclisteki gücüne kendini ezdirmedi. Ama iktidar partisi ilçe başkanı, mecliste sadece meclis üyesi olunÇca, imajı kötü etkilendi.
Muhtemelen 5-6 başvuruya kadar yolu olacaktır. Başvuranlara yeni ilçe başkanının söylemesi gereken, olası meclis üyesi gibi çalışma ve adayın yanında bulunma şartnamesi imzalaması olacaktır.
*
MHP
MEHMET EMİN ÖZCANBAZ; Aklınıza gelecek hemen her kapıdan ‘’hemen çay söyle’’ diye rahatlıkla girebilecek isim. Karşı tarafın siyasi görüşü, dünya görüşü hiç ama hiç fark etmez. İlla bir frekans tutturur. MHP modelinin dışında, destek bulacak nadir isimlerden.
*
OSMAN DURDU; Adayım demedi. Demez de, ama sinyal veriyor. İyi bir ilçe başkanlığı geçirdi. Döneminde ciddi oy alındı. Ama bu dönem, ihtimali olduğunu düşünmüyorum.
***
İYİ PARTİ
ERTUĞRUL YAVUZ; Millet İttifakının adayı olmak istiyor. İlçe Başkanları doğal adaylardır zaten. İttifak olmazsa, olacağını veya kazanacağını muhtemelen kendisi de düşünmüyor. CHP ittifak olsa da, İyi Parti’ye Gemlik’i vermez gibi.
*
İLKNUR KAYABAŞ; İyi Parti ayrı girse de, aday olacağı düşünülüyor. Farklı bir isim yazdığımda bile İyi Parti’de bir kesim ‘’Donanımlı kadın aday’’ yorumlarını yaptı. Karşılığını bilemiyorum. Sahada görürüz.
*
ADNAN BIYIKLI; Kendisinin çalışması olmadı. Adı konuşuldu. Bu dönem düşünmez demek isterim de, seviyor aday olmayı. Oy getirisi fena olmaz İyi Parti ayrı girerse.
*
SEDAT AKKUŞ; CHP’nin mecliste İyi Parti’ye lütfettiği iki meclis üyesinden biri. Bu konuya da Selçuk Türkoğlu ile tepki gösteren tek isim. Süreci iyi kullandı. İyi Parti dışında da karşılığının olduğu düşünülüyor. O merkeze uyacağını söylese de, olasılıklardan belki de en güçlüsü.
***
DİĞER
MUSTAFA DURAN; Ne oy alır? Ne kazandırır? Bilemiyoruz. Seçim sonu göreceğiz. ‘’İki kutuplu siyasetten bıktık” dedi, çıktı. Çalışma ekibini de oluşturdu. Sahada da gezmeye devam ediyor. Desteklenmek de, saygı duymak lazım.
*
HACI ÖMER YAVUZ; Yine ve yeniden gündemde, BBP’den ayrılarak kurulabilecek yeni partiyi bekliyor muhtemelen. Geçen seçimde, tepki oylarının merkezi oldu. Sevdi de bu işleri ama bu dönem, farklı bir dönem. Ama spor iyidir. Dinç tutar.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017