MİLLETİMİZ SİZİ KARINCA DİYE SEÇTİ, AĞUSTOS BÖCEĞİ ÇIKTINIZ

Gemlik Belediyesi 3. Meclis Oturumunda bütçe ve performans programı görüşüldü. Görüşmede söz alan MHP Meclis Üyesi Alparslan Eker, konser ve ağırlama bütçesi başta olmak üzere, araç kiralama bedelleri ve yapılmayan hizmetlere değindi.
Eker şu ifadeleri kullandı; ‘’870 milyon gelir bütçesi tahmin ediliyor. Satışlar, vergi gelirleri ve merkezi idareden gelecek gelirler yan yana yazıldığında %90’ı 770 milyonu hazır gelirler. İsterdik ki, daha gelir getirici hizmetler yapması isterdik. Gelir elde etmekte başarısız olan belediye, satışta başarılı. 254 milyon TL gelir elde etmeyi düşünüyor.

KONSER VE AĞIRLAMAYA 20 MİLYON TL YERİNE, 10 MİLYON HARCANSAYDI

İcraatta harcamadığımız parayı da faiz gelirleri elde etmek için kullanacağız. Kültür işleri 2023 22 milyon bütçesi var, 28 milyon harcamış durumda. Başkanımız her söylemimize karşı savunma yapıyor. Ekonomik durumdan bahsediyor da, 20 milyon Konser ve tanıdım giderleri 20 milyon olması yerine 10 milyona düşse, 10 milyon vatandaşa katkı olsa güzel olmaz mıydı?

250 MİLYON TL’LİK SATIŞ YAPACAKLAR, 100 MİLYON TL’YE ARAÇ KİRALANACAK

4 Milyon TL kamulaştırma yapılmış. Müdürlüğün Personel gideri de 4 milyon TL. 12 milyon TL kamulaştırma yapıp, 250 milyon TL satış yapacağını söylüyor. 100 milyon TL’lik araç alacağımızı sanıyorduk, 100 milyon TL temizlik işleri için araç kiralama hizmetiymiş.
Performans programı her şeyi anlatıyor. Hiçbir şey yapamadığını söylüyor. Öncelikle belediyedeki huzuru sağlayalım. Turizm ve sosyal alanlarla alakalı ne yapıldı? Deniz müzesi, Kumla tekne park projesi daha önce vardı. Şimdi yok. Asansör, hayvan yaşam alanı yapılacaktı. Spor salonu bekliyor. Çocuk Diş Sağlığı Merkezi de, performans programından çıkarılmış.
2024 performans ve bütçe programı, Gemlik halkı sizleri karınca misali çalışmak için seçti, görülen o ki, siz ağustos böceği çıktınız’’ dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017