OY SAHİPLENME – O ADAY OLMAZSA, ÇEVRESİ BANA VERECEK

Tek garanti oy, sandığa girdiğinde kullandığın oydur. Gerisi Laf’ı güzaf.
‘’Arkamda şu kadar oy var’’ veya ‘’Şuna vermeyenler, kesin bana verecek’’ diyorlar ya. Kendi üslubunuzla cevap verin onlara. Ufak bir dip not, cevap verirken şunu da hatırlayın, YERİNDE EDİLEN KÜFÜR, ŞİİR GİBİDİR.
*
Derneklerden dert yanıyordum. En masumları kaldı. En azından yöresel olarak bir kitleye sahip olan oluşumlar. Sivil toplum da aynı şekilde. Yerel seçimlerde, hızını alamayan bireyler türedi. ‘’Bizi dinlerler, severler, yönlendiririz’’ diye hadsizce konuşarak.
Gemlik’in kaderine, 3 kişi ile muhatap olamayan kendilerinin karar vereceğini sananlar. Gemlik artık, 30 bin kişilik kasaba değil. 150 bin kişilik metropol.. Sıkar karar vermek… Sevildiğini düşünen sen, belki de oy verilmeme sebebi olursun bir anda, gittiğin yere de zarar verirsin.
***
2019 RUHU
Asıl konu ise, oy mühendisliği. Çırak olamayacak isimler bunu yapınca mühendis iddialı söz oldu. Oy sahiplenme diyelim.
Tüm bunları bir kenara bırakmış, oy olarak sonuçlarda dikkate bile alınmayan partiler. Bire bir ziyaretlerinde de, çok fazla siyasi çok şey söylüyor da. Benimle konuşulan bende kalır. Ama iş arkadaşımı senin programına gönderiyorsam, onlarca kişinin içinde ettiğin söz, doğrudan seni bağlar.
2019 seçimlerini lafta herkes Ak Parti’ye kaybettirmiş deniyor. Hatta aday açıklamalarından çıkarken bile vatandaşın biri ‘’Şu aday olmazsa, 2019 seçimlerindeki gibi kaybettiririz’’ diyecek kadar ileriye gidiyor. İktidar partisi, izliyor.
*
YILMAZ’IN KİTLESİ BİZE VERECEK
İş arkadaşımızı, teröre karşı açıklamaya göndermiştik. Açıklama sonunda BBP Belediye Başkan Adayı, ‘’Biz ikinci parti olacağız. Çünkü Refik Yılmaz aday olmazsa, onun çevresi bize oy verecek. Bize yardım edecek’’ deyince, bizim arkadaş da kuduruyor tabi. Verecek olsa da, vermeyeceğini söylüyor. Büyük Birlik Partisi olunca, aklıma 2019 seçimleri geldi.
Unutmadan, bu söylem anlık değil. Sürekli sokakta konuştukları söylem de. Bu partiler ittifak değil mi? Diğer adaylar ittifakın adayı değil mi? Orada bizim gözümüzden kaçan ne oluyor?
Refik Yılmaz’ı bitirse bitirse, çevresi bitirecek. Benden söylemesi.
Ayrıca, bitenin Millet İttifakı olduğunu sanıyorduk, Gemlik’te Cumhur İttifakı da şüpheli.
***
Sonraki yazımda, İki büyük parti dışındaki partilerin etkisini, olasılıklarını, seçimde olası oylarını, HDP ile yapılan erken görüşmeleri. Dem oldu sanırım son isimleri. Seçime kadar değişmezse. Gündeme alacağız.
Birkaç gün sonra, kaldığımız yerden.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017