GEMLİK BASKETBOL’DAN BURSASPOR’A 113 SAYI

Gemlik Basketbol U18 (A), TBF Bursa yerel ligi final turunun ilk maçında Bursaspor U18 takımı ile karşılaştı. Gemlik temsilcisi, Naim Süleymanoğlu Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı 113-81’lik skor ile kazanarak seride durumu 1-0 yaptı.
Karşılaşmaya Ömer Alp Engin, Batu Eryurtlu, Emirhan Serbest, Sarp Ali Özaydemir ve Efe Postel ilk beşiyle başlayan Gemlik Basketbol U18(A)’in ilk sayısını Efe Postel kaydetti. Maça Ömer Alp Engin, Efe Postel , Emirhan Serbest, Enes Akman ve Sarp Özaydemir’in sayıları ile hızlı bir başlangıç yapan Kırmızı Yeşilliler, maçın 9. dakikasında Batu Eryurtlu’nun serbest atış çizgisinden bulduğu 2 sayılık katkı ile 10 sayılık fark yakalayarak durumu 26-16’ya getirdi. Rakibinin 3 sayılık basketine Enes Akman’ın 3 sayılık atışı ile karşılık veren Gemlik temsilcisi, ilk periyodu 29-19’luk skor ile önde tamamladı.
Maçın başındaki baskın oyununu ikinci periyotta da sürdüren Gemlik Basketbol U18(A), rakip sayılarına Enes Akman, Batu Eryurtlu, Ömer Alp Engin, Emirhan Serbest ve Efe Postel’in sayıları ile karşılık vererek soyunma odasına 52-47’lik skor ile önde giden taraf oldu.
Maçın başından itibaren rakibine kurduğu üstünlüğü soyunma odasından dönüşte de sürdüren Kırmızı Yeşilliler, üçüncü periyotta rakip sayılarına Sarp Ali Özaydemir, Yücel Başaran, Emirhan Serbest, Batu Eryurtlu ve Ruşen Mutlusoy’un sayıları ile karşılık vererek maçın son bölümüne 78-66’lık skor ile önde gitti.
Maçın son periyodunda Ömer Alp Engin, Emirhan Serbest, Efe Postel, Yücel Başaran’ın sayıları ile karşılık veren Gemlik Basketbol U18(A) takımı, maçın 39. dakikasında Enes Akman’ın sayısı ile 30 sayılık fark yakalayarak durumu 109-79’a getirdi. Maçın kalan bölümünde Enes Akman ve Barbaros Balpınarlı ile sayı üreten Gemlik temsilcisi, final turunun ilk maçını 32 sayı fark ile 113-81 kazanarak seride durumu 1-0 yaptı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017