Murat Sel; “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?”

Yeniden Refah Partisi Gemlik İlçe Başkanı Murat Sel, Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanı Emrah Keskinden’in Gemlik Belediyesi’nin arsa satışına dair yaptığı açıklamalar üzerine bazı çarpıcı tespitlerde bulundu.
MHP’nin ittifak ortakları Refik Yılmaz’ı tanımıyormuş gibi sözler sarfettiğini hatırlatan Sel açıklamasında; CHP’li Gemlik Belediyesi’ni eleştiren MHP’nin birazda dönüp destek verdikleri ittifak adayları Refik Yılmaz’ın icraatlarına bakmasını tavsiye etti.
Gemlik Belediyesi’nin giderayak açıklamaya konu olan arsa satışını yapmaya çalışmasının etik olmadığına işaret eden Sel; seçime 10 gün kala tekrar aday gösterilmemiş bir belediye başkanının bu tip bir satış yapmaya çalışmasının doğru olmadığını kaydetti. “Bu saatten sonra bu tip çalışmalar; elde edilecek gelir yeni belediye yönetimi tarafından kullanılacak olsa bile teamüller gereği, göreve gelecek yeni başkanın inisiyatifine bırakılmalıdır.” ifadelerini kullanan ilçe başkanı Sel şöyle devam etti: “Önce Gemlik’in satılması meselesini ele alalım. Siz galiba hafızanızı kaybettiniz. ‘Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür’ demiş atalarımız. Hafızanızı tazeleyelim. Evet Gemlik satılmıştır. Ama satan, yan yana durduğunuz Ak Partili ittifakınızın adayı Refik Yılmaz’dır. Şimdiki başkan adayınız, 2012 yılında Gemlik Belediyesi’ne ait sanayi bölgesinde yer alan 60 dönümlük kıymetli arazileri değerinin çok altında dönemin parasıyla 25 milyon liraya bölgedeki firmalara satmamış mıydı? Siz MHP olarak Refik Yılmaz hakkında Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı’na, görevi kötüye kullanmak isnadıyla suç duyurusunda bulunmamış mıydınız? Bu müracaatınız neticesinde Bursa 2. Bölge İdare Mahkemesi satış için iptal kararı vermemiş miydi? Ardından Danıştay’da dava açmamış mıydınız? 6 sene boyunca hukuki mücadele sürdürmemiş miydiniz? Ne çabuk unuttunuz? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Vatandaş şimdi yine sormaz mı size? 2016 yılında Gemlik Belediyesi’nin en kıymetli ekonomik varlıklarından biri olan Gemport Limanı’ndaki yaklaşık yüzde14’lük liman hisselerini yine dönemin parasıyla 103 milyon liraya satan yine başkan adayınız.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017