SERMİN CAN ÖZENSOY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İyi Parti’nin kurulduğu günden bu yana teşkilatın çeşitli kademelerinde görev yapan, 23 ve 24. Dönem Bursa Milletvekili Necati Özensoy’un da eşi Sermin Can Özensoy, İyi Parti’den aday adaylığı başvurusunu yaptı.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Sermin Can Özensoy, partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında şunları söyledi.

Bu benim ikinci milletvekili adaylığım ama gerçekten çok heyecanlandım. Çünkü bu kalabalık, partimize yönelen bu teveccüh gerçekten çok güzel. Bugüne kadar bütün görevlerde hak, adalet, eşitlik ilkelerinden ayrılmadan, mesleki tecrübelerimi, bilgi birikimimi adalet duygularımı kullanarak, yöneticilik yaptım. Olaylara bakış açım hep öyleydi. Ülkemizde cinsiyet eşitsizliğinin, eğitime ulaşamama eşitsizliğinin, çocukların, gençlerin mutsuzluğunun bütün bunların siyasetle giderilebileceğine inanıyorum. Ülkemizde, şehrimizde özellikle kadınların desteklenmesini çok önemsiyorum. Birçok kadınımız korumasız bırakılan kadınlarımız, sokak canlılarımız sahipsiz kalan çocuklarımız, bunlara sahiplik bağlamında partimizde Bursa’nın sesi olmak ve meclise taşımak istiyorum. Başka ülkelerin insanlarının mutluluk içinde yaşarken, bizim insanımızın yüzünün gülmemesine çok içerliyorum. Bütün bunların çözümü dediğim gibi siyasetten geçiyor. Bunun için siyasette varım.

‘ADAY ADAYI ARKADAŞLARIMLA TEVECCÜHÜNÜZE TALİBİZ’

Konuşmasını sürdüren Özensoy, “Tarımın, hayvancılığın, çözüm sorunlarının çözülmesi için bölgesel kalkınmanın, bölgesel üretimlerin desteklenmesinin ve kadın çiftçilerin desteklenmesini çok önemsiyorum. Özellikle üreten kadınlarımızın ürünlerinin değerlendirilmesi için pazar yeri bulamamasını çok iyi gözlemledim. Ve bunun için de Beypazarı modeli gibi veya kooperatifçilik gibi çözümleri çok destekliyorum. Parti kurulduğundan beri de çeşitli görevler aldım. Olağanüstü kongrede genel idare kurulu üyesi ve daha sonraki ikinci olağan kongrede de yedek listeden genel idare kurulu üyesi seçildim. Şimdi de bütün aday adayı arkadaşlarımla birlikte teveccühlerinize talibiz. Milletvekili adayı oldum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Aydın bir Türk kadını, cumhuriyet kadını olarak, bir anne olarak kadınların mecliste temsil edilmesini çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımızın geleceği bizim ellerimizde lider bir kadının arkasında partimin yönlendirdiği her göreve talip olarak çalışmaya devam edeceğim. Bütün arkadaşlarımla birlikte tarih yazacağız” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017