Yeniden Refah Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı Gemlik Kamuoyuna;

Sosyal Konut Projesi diye yola çıkılarak hem kamu kaynaklarının heba edildiği hem sosyal konut olma vasfını yitirmiş bir hale getirilerek dar gelirli vatandaşın mağdur edildiği Cihatlı’daki konutlar ile ilgili mağdur vatandaşlar, mağduriyetlerini dile getirmek için ilgili kamu otoritelerinden izin alarak, hem haklarını savunmak hem de haklı tepkilerini ortaya koyup seslerini duyurmak için anayasal haklarını kullanarak bir açıklama yapmak istediler.
Başta son derece demokratik bir ortamda ve saygı çerçevesinde süren açıklamanın yapıldığı alan, halk nezdinde hiç bir inandırıcılığı kalmamış, külhanbeyi edasıyla ortama giriş yapan Ak Parti Gemlik Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz ve siyasi nezaketten yoksun tavırlarıyla ortamı geren Ak Parti Gemlik İlçe başkanı Mehmet Taşar tarafından adeta bir kovboy edasıyla basılarak, ifsad edilmiştir.
Halk korkutulmaya, sindirilmeye ve susturulmaya çalışılmıştır. Halkı dinleyebilme vasfından bîhaber, toplantı ve müzakere üslubundan uzak, nezaket ve yönetici hassasiyetinden yoksun, mağduriyeti anlayabilme kapasitesi olmayan, Gemlik’i vatandaşa parmak sallayarak, üstten bakarak yönetebileceklerini zanneden bu siyasi anlayışı şiddetle reddediyoruz. Mağdur ve mazlum vatandaşlar nezdinde bu saygısızlığı ayaklarımızın altına alıyoruz. Refik Yılmaz ve Mehmet Taşar’ı, bu üslupları ve neden oldukları bu yaşananlar için Gemlik kamuoyundan özür dilemeye davet ediyoruz.
Unutulmamalıdır ki Türkiye’de siyaset sadece Ak Parti’den ibaret değildir. Bu soğuk havada eşi ve çocukları ile birlikte hakkını aramaya çalışan mağdurlara korku salmaya çalışan bu siyasi üslubu, şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Kendi siyasi ikballeri için her yolu mubah gören, empati yeteneği olmayan bu düşünce sahiplerinin, Gemlik için ne kadar tehlikeli olduklarını görmek için sanırız bundan daha iyi bir örnek yaşanamazdı. Bizler Yeniden Refah kadroları olarak, bu zihniyetin karşısında yer alarak, Gemlik Halkı için dürüst ve ilkeli siyasetimizi sürdürmeye devam edeceğiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Murat SEL
Yeniden Refah Partisi Gemlik İlçe Başkanı

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017