ÖZMEN; GEMLİK’İ SATANLARI HATIRLATALIM.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Sedat ÖZMEN’den MHP’nin yapmış olduğu basın açıklamasına eleştiri geldi. ÖZMEN yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi.
“2012 Yılında dönemin Gemlik Belediye Başkanı Sayın Refik YILMAZ tarafından Gemlik Belediyesi’ne ait 60 dönümlük arsa satışa çıkarıldı.
MHP Gemlik İlçe Yönetimi tarafından açılan dava ile 2014 yılında satışın usülsüz olduğu ve bazı kişilere menfaat sağladığı gerekçesiyle iptal kararı çıktı.
Yine MHP Gemlik İlçe Yönetimi tarafından ‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan 2015 yılında Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulunuldu.
3 Nisan 2018’de MHP Gemlik İlçe Yönetiminin Sayın Refik YILMAZ’a sorduğu soruları hatırlatıyoruz.
1- Gemlik’in en değerli yerindeki araziyi neden İmar Kanunu 17’nci maddesine göre sattın?
2- Niçin İmar Kanunu 18’inci maddesini uygulayıp satmadın?
3- Eğer 18’inci madde uygulansa, rekabet şartları oluşur ve kamu daha fazla kar elde etmez miydi?
4- Hukukçu bir belediye başkanı alenen kanuna aykırı iş yapıp, Gemlik ve ülke ekonomisine katma değer ve istihdam sağlayan kurumları da mağdur ediyorsa, o belediye çalışanları ve yönetimi neler yapmaz?
5- Her ne kadar belediye başkanı meclisteki konuşmanda; ”Biz bu arsaları 2012 yılında sattık. Gelir ile hizmet ettik. Bugün daha fazla değer kazandı. Daha fazla bedelle satar, yine hizmet ederiz” dediyse de, bu doğru bir yaklaşım değildir. Bir koyundan iki tane post çıkartılamaz. Bir arsayı satmaktan aciz belediye yönetimi olabilir mi?
6-Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın; ‘Hiçbir zaman yargı kararlarını yok saymadık’ sözüne rağmen, sen 4 yıldır yargı kararını neden uygulamadın, neden yok saydın?
Mevcut belediye yönetiminin seçim öncesi arsa satmasını elbette tasvip etmemiz mümkün değildir. Ancak unutulmaması gereken bir nokta da şudur: Arsa satışından elde edilecek meblağ Uğur Sertaslan tarafından değil yeni gelecek yönetim tarafından kullanılacaktır.
MHP Gemlik İlçe Yönetimi kendi tabanlarının da ciddi anlamda rahatsız olduğu birlikteliği yani asıl satanlarla olan birlikteliği kamufle etmek için mevcut belediye yönetimini eleştirmektedir.
Kimler kimlerle beraber. Kimler kimlerin kayığına binmiş Gemlik halkının takdirine sunuyoruz.”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017