EML binası Gemlik’in ayıbıdır

Bursa MAG-DER Gemlik Manşet Gazetesini ziyaret etti. Gazete İmtiyaz Sahibi Kazım Bulut ile görüşen dernek üyeleri, Gemlik’in depremselliği ile alakalı da bilgiler verdiler. Ziyarete Dernek Başkanı Yusuf Yumru, Başkan Yardımcısı Maksude Coşkun ve Dernek Sekreteri Yahya Özdemir katıldı.

Ziyarette söz alan Yusuf Yumru; ‘’Pek çok ismi mezun eden Gemlik Endüstri Meslek Lisesi binası yıkıldı yıkılacak. Depreme dayanıklı olmadığı yıllar önce belirtilen bina, bugün de tehlike saçmaya devam ediyor. Binin üzerinde çocuğumuz da, çürük ve yönetmeliğe uymayan binada eğitim görüyor. Çocuklarımız adına korkuyoruz. Yapımı ile alakalı bakanlıktan ödenek çıkan EML’nin yapılamaması, Gemlik’in ayıbıdır. Kamu binalarına öncelik verirken, çocuklarımıza tabut içinde eğitim vermek, anlaşılabilir tutum değildi.

Gemlik’te yaşanacak ortanın biraz üzerinde depremde, büyük felaketle karşılaşacağız. Bina stokumuz son derece kötü durumda. Bina stoku yenilenmezse, Gemlik2in geleceğinden söz edemeyiz. Deprem sonrası ile alakalı da herhangi bir hazırlık mevcut değil. Olası depremde, Gemlik’in dışarıdan da yardım alması son derece zor olacak’’ dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.