Gemlik Çocuk İstismarına Sessiz Kalmadı

Gemlik’te İstismara yürüyüş yapıldı. Ak Parti, MHP, CHP, Saadet Partisi İlçe Başkanları, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Taraftar Dernekleri temsilcilerinin katıldığı yüryüş Kapalı Pazar yerinden başlayarak AVM önünde yapılan basın açıklaması ile son buldu.

Gülru Gencer tarafından okunan basın açıklamasında; ‘’Kadına karşı şiddete, ne de ülkemizin en değerli varlıkları, bizlerin geleceği olan çocuklara karşı işlenen ahlaksız suçlara karşı susmayacağız, tepkisiz kalmayacağız; sesimizi yükseltecek ve bu gün burada olduğu gibi hep birlikte dur diyeceğiz!

Hepimizin bildiği gibi kadın toplumun temel taşıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımızı yarınlara hazırlamakta babalarla birlikte en büyük pay sahibi annelerdir. Yuvayı yapan dişi kuş, evi çekip çeviren yine kadındır. Kadının görevi sadece annelik değildir. Toplumlardaki gelişmişlik kadınların sosyal hayata katılmaları derecesine göre ölçülür. Gelişmiş ülkelerde kadınlar söz sahibidir. Çalışandır, üretendir, sadece evi değil, ülkeyi çekip çevirendir.

İstitastikler incelendiğinde kadına karşı şiddetin son bir yılda neredeyse yedi kat arttığını görüyoruz. Karanlık eller kadınlara kalkıyor, onlara şiddet uyguluyor, kendi aşağılık arzularını tatmin etmek için kadınları kullanmak gafletine düşüyor!

Öte yandan son zamanlarda özellikle basında sık rastlanan çocuk istismarı haberleri de içimizi bir o kadar yakmaktadır. Sorarım, hangi aşağılık zihniyet henüz ergenlik çağına bile gelmeyen çocuklarımıza karşı ahlaksız yaklaşımlarda bulunarak onlardan kabul edilemez şekilde faydalanmaya çalışabilir? Bunu hangi akıl, vicdan, inanç ve onur sahibi insan yapabilir!

Çekin ellerinizi kadınlarımızın üzerinden, çekin ellerinizi çocuklarımızın üzerinden, çekin ellerinizi geleceğimizin üzerinden.’’ İfadelerine yer verildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.