CHP’DEN ESKİ ADLİYE YERİNE MESCİT ÖNERİSİ

Gemlik Belediye Meclisi Ağustos Ay’ı ilk oturumu, Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası meclis salonunda yapıldı.

Toplantıda, teklifler doğrudan ilgili komisyonlara iletilirken, gündem maddelerinin de görüşmeleri yapıldı. Gündem maddeleri sonrasında önergelere yer verildi.

Önergelerden dikkat çeken konular ise Kalafat Mevkiinde bulunan eski binanın, balık lokantası olmak şartıyla yap-işlet-devret modeli ile yapılması yönündeydi. Konu komisyonda görüşülecek.

Bir diğer önerge ise uzun zamandır satışı beklenen Cihatlı Konutlarının satış ve takas şartlarının belirlenmesiydi. Şartların belirlenmesi için konu komisyonlara sevk edildi. Komisyondan gelen sonuç sonrasında, çok sayıda vatandaşın beklediği Cihatlı Konutlarının önceliği yapılan başvurulara vermek üzere satış ve takası başlamış olacak.

Eski Mezbahanın bulunduğu bölgede yaşayan ve Umurbey Mahallesine kayıtlı görünen vatandaşların talebi üzerine, bölgenin Hamidiye Mahallesinde bağlanması istendi. Konu ilgili komisyona sevk edildi.

CHP’DEN MESCİT ÖNERİSİ

Eski Adliye Binasının bulunduğu alana mescit yapılması Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri tarafından önerildi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ”Keşke daha önce mescit yapılmadan önerilseydi” şeklinde konuşurken, konuyu komisyona sevk etti.

Atatürk Parkında bulunan bayrak direğinin yenilenmesi konusunun Fen İşlerine gönderilmesine rağmen sonuç gelmediğini beyan eden CHP’li Meclis Üyesi Emir Birgün ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz arasındaki gerginliğin ardından meclis sona erdi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.