FABRİKALAR BÖLGESİNDE ESRARENGİZ DUMAN

Gemlik Fabrikalar bölgesinde bulunan Gemlik Gübre A.Ş.’den geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen duman salınımı tartışmalara neden oldu.

Vardiya değişim saatinde başlayan ve bir süre devam eden salınım sonrasında, bölgedeki işçiler rahatsızlıklarını dile getirirken, yaşanan hadiseye de anlam veremediler.

KOKUYU HİSSETTİK

İşçiler, ifadelerinde bir süre kokuyu hissettiklerini ve nefes alırken endişe ettiklerini dile getirirken, yaşanan olaydan dolayı duydukları endişeyi de ifade etmekte zorlandılar. Farklı konularla gündeme gelen ve çeşitli dönemlerde yaptırım uygulanan Gemlik Gübre A.Ş. ise şu ana kadar yaşanan salınım olayıyla alakalı herhangi bir bilgilendirme yapmadı.

SOSYAL MEDYADAKİ TEPKİLERE DUYARSIZ KALINDI

Sosyal Medyada bölgede çalışan işçilerin çektiği çeşitli fotoğraf ve videolara rağmen, firmadan bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Tepkilere rağmen bilgilendirme yapılmaması da işçilerin ve bölgede işleri olanların tepkisine neden olurken, bilgilendirme yapılmamasının da sağlık konusunda endişelerini artırdığını vurguladılar.

Amonyak ve Azot ile çalışan işletmenin filtrelerinin çalışması ve üre tesisisin açılacak olmasından dolayı endişelerin azaldığı dönemde yaşanan vaka, soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

VİDEO




 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

One thought on “FABRİKALAR BÖLGESİNDE ESRARENGİZ DUMAN

  • Ağustos 14, 2018 tarihinde, saat 9:57 am
    Permalink

    O ESRARENGİZ DUMAN GENELLİKLE DEVLET DAİRESİ MESAİ SAATLERİ DIŞINDA VERİLMESİ DE AKILLARDA SORU İŞARETİ BIRAKMIYOR DEĞİL HABER YAPTIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ BU KONUYA DEĞİNECEK BAŞKA GAZETE DE BEKLENMİYOR ZATEN . MALUM.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.