CHP’den 95. yıl kutlaması

CHP Gemlik İlçe Başkanlığı, CHP’nin kuruluşunun 95. yılında Gemlik Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

Çelenk sunma törenine çok sayıda partili katıldı. Tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP Gemlik İlçe Başkan Yardımcısı Gülru Gencer yaptı.

Gencer konuşmasında: “Genç cumhuriyetin kurucu iradesi, kökleri kuva-i milliye’den alan ilk kurultayı olarak sayılan Sivas Kongresi’nde ‘vatan bir bütündür, parçalanamaz’ diyen Cumhuriyet Halk Partisinin değerleri üyeleri, gönül verenleri hepiniz hoş geldiniz! Bugün cumhuriyeti kuran, ülkeyi ayağa kaldıran, köy ensitütülerini kuran, reformlar gerçekleştiren, ülkenin dört tarafını demir ağlarla ören, fabrikalar kuran, cumhuriyeti ayağa kaldıran, Kıbrıslı Türkleri zulümden koruyan, işçiye grev hakkı tanıyan, toprak işleyenin su kullanın diyerek çiftçilerimize destek veren ülkemizin yıkılmaz kalesi olan Cumhuriyet Halk Partimiz 95 yaşında! Kutlu olsun.

“Ezilen vatandaşın sesiyiz biz”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ezilen vatandaşın sesi olduğunu belirten Gencer, “Dün savınduğu doğruları bugün de savunan, Türkiye’nin daima muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını sağlayan partimiz 95 yılın verdiği devlet terbiyesi, yönetim tecrübesi ile yoluna hiç durmadan devam etmiştir ve edecektir. Bundan hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın.Cumhuriyet Halk Partisi halkın sesidir; Asgari ücretin artmasını sağlayan, emeklinin derdiyle dertlenen, ezilen vatandaşın sesiyiz biz,  bugün olduğu gibi yarınlarda da her türlü haklı mücadelenin tam ortasındayız” dedi.

 “Yorulmayız ve yılmayız”

Mücadele olduğu sürece CHP’nin var olacağının altını çizen Gencer, “Cumhuriyet Halk Partisinin temeli adeta Türkiye Cumhuriyeti gibi sapa sağlam ve dayanıklıdır, sallanır ama yıkılmaz altını oymaya çalışsalar da devrilmez. Mücadele olduğu sürece bizler, vatandaşlarımızın hakkınız savunmak, adaletin önemini vurgulamak için gerekirse 500 km yürürüz ama bir gün yorulmayız ve yılmayız” diye konuştu.

Gencer sözlerini şöyle tamamladı:

“Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlerin omuzlarında yükseleceğine inanıyoruz.  95 yıllık dev çınardır bizim partimiz, her daim yeni dallarla filizlenen Partimizin 95. yılını kutluyor, hak, hukuk ve adaletin arkasında eskiden olduğu gibi şimdi de dimdik duracağımız yıllar diliyorum”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.