Büyük Birlik’ten kadınlar Gününde Toplantı

Başkanı Elif Dursun Coş, “Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın, fırsat eşitsizliğinin sonlandırılması amacı ile kadın erkek herkesin el ele vermesi ve uzun soluklu devlet politikaları ile desteklenmesi gerektiğini vurgulamak isterim” dedi.

Elif Dursun Coş; Kadın Kolu yönetimiyle birlikte basın açıklaması yapan BBP Gemlik Kadın Kolları Başkanı Elif Dursun Coş, “Kadının sadece fiziksel şiddetle anıldığı günümüzde kadınlarımızın tek sorununun fiziksel şiddet olmadığına, sosyal, ekonomik ve psikolojik şiddetin varlığına, siyasal ve iş hayatına dair bir çok ayrımcılıkla karşılaştığına dikkat çektik. Kadına yönelik her türlü ayrımcılığı, toplumsal baskıyı red ettik. Kadına yönelik devlet eli ile uygulanan başörtüsü şiddet ve ayrımcılığına son verilmesini talep ettik. Ayrıca 8 Mart’ta kadın ve gençlik teşkilatımız ile birlikte vatandaşlarımıza ülkemizdeki kadınların profilini gösteren broşürleri dağıtarak farkındalık yaşatmayı hedefledik. Son olarak kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın, fırsat eşitsizliğinin sonlandırılması amacı ile kadın erkek herkesin el ele vermesi ve uzun soluklu devlet politikaları ile desteklenmesi gerektiğini vurgulamak isterim” dedi.

Coş, daha sonra şunları belirti:

“Kadınların yüzde 25’i Ffzde 40-70 eşi tarafından öldürülüyor. Her 4 kız çocuktan biri cinsel şiddete uğruyor.Cinsel saldırganların yüzde 75’i tanıdık biridir.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017