Sertaslan, “Zengine var, fakire yok demeyeceğiz”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan Gemlik Roman Kültürünü Yaşatma Derneği’ni ziyaret etti. Yaptığı ziyarette halk market projesinin üzerinde dururken, yeni mahalle’deki müzik kültürünü yaşatmak için çeşitli çalışmaların da yapılacağını belirtti.

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan seçime sayılı günler kala çalışmalarını son hız sürdürüyor. Roman Kültürü yaşatma ve dayanışma derneğini ziyaret eden Sertaslan’a İlçe Başkanı Cemil Acar ve Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla partililer de eşlik etti.

“Beraber büyüdük”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Türkiye’de özellikle 1980’den sonra herkesin kimliğinin sorgulanmaya başlandığını ifade ederken, daha önce sadece insanı iyi ve kötü insan olarak ayrıldığını belirtti. Yeni Mahalle’nin Gemlik’in en eski mahallelerinden biri olduğunu ve kendisinin de bu mahallede büyüdüğünün altını çizen Sertaslan, “Gemlik’te ayrımcılığa son veren bir belediye anlayışını getireceğiz. Vatandaşlarımızın ayrım yapılmadan hizmet alacağını bir ortam sağlayacağız. Belediye Başkanı seçildiğimden itibaren mesaiye her gün başka bir caddede başlayacağım.  Vatandaşların derdini ve sorununu anında çözeceğiz.. Biz zengine var, fakire yok demeyeceğiz” diye konuştu.

“Vatandaşa fotoğraf çektirmeden yardım yapacağız”

Vatandaşa yardım yapılırken çektirilen fotoğrafları da eleştiren CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, kendilerinin ihtiyacı olan vatandaşa yardım yaparken fotoğraf çektirmeden yapacaklarını belirtirken, bir elin verdiğini diğer elin görmeyeceği bir yardım anlayışını Gemlik’e Halk Marketle kazandıracaklarının altını çizdi. Sertaslan konuşmasının devamında, “Halk Market’i gidip Eskişehir’de yerinde inceledik. Evin hanımına bir kart vereceğiz. Her ay o karta belirli bir miktar bakiye yüklenecek. Bu yüklenen bakiye sayesinde vatandaş sadece erzak paketinde belirtilen malzemeleri değil, ihtiyacı olan her şeyi bu marketten alacak. Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek. Vatandaş bebek bezinden, bakliyata kadar her türlü ihtiyacını bu marketten giderebilecek” dedi.

“Müzik okulu kuracağız”

Sertaslan özellikle roman çocuklarının müziğe yeteneğinin olağanüstü olduğunu ve bu yeteneklerini ortaya çıkartmak gerektiğini ifade ederken, “Roman kardeşlerimin çocukları müziğe olağanüstü bir yetenek var. Biz Tepebaşı Belediyesini ziyaretimizde çocuklarımız bir sürü müzik aleti çalıyordu. Çocuklardan bir senfoni orkestrası kurmuşlar ve bu orkestra çok sayıda il ve ilçede konserlere çıkıyor. Bizim yetenekli çocuklarımızı da bu şekilde değerlendirmek istiyoruz. Çocuklarımızın yapacağı mesleğin yanı sıra bir bilezikte müzisyen kimliğinin olması için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017