İşten Çıkarma – Kazım Bulut

Beylik lafları ve ”herkes benim gözümde eşittir” sözlerini bir kenara bırakalım. Olay hiç de öyle değildir. Her dönem, bir önceki dönemden kalanları değiştirir… Kendi kadrosuyla çalışmak da yöneticilerin hakkıdır. Bu nedenle çıkarılmalar kısmen de haklıdır ama sınırı aşmamak kaydıyla.

***

Geçmiş dönemde de benzer olaylar ve kadrolaşmalar yaşandı.

Gençlik Merkezlerinin her birinde Gemlik Belediyesi çalışanının olduğunu öğrendik mesela. 29 Mart’ta işe alınan personel olduğunu da.  600 üzerinde çalışan olduğunu öğrendik Gemlik Belediyesinde. Sahada görünmeyen çok sayıda isim varmış mesela. Benzer nüfus oranı olan belediyeler incelendiğinde, 120 ile 150 arasında fazla personel olduğu düşünülüyor.

***

29’unda işe giren isimlerin savunulacak yönü yok. İsimler hakkında yorum yapamasam da, daha önce alınması daha manalı olurdu. İşten çıkarılanların büyük kısmını savunacak bir yan olmasa da, son duyulan isimler biraz kafa karıştırdı. Furkan Siyaher’i değerlendiriyorum doğrudan.

Fena bir çocuk değildi. Çalışkandı. Ak Parti Gençlik Kollarında görevliydi sadece. Sertaslan seçildikten sonra bile, sunucu olarak görevlendirilmişti. İşin aslı, bu anlamda başarılı da bir isimdi. İşten çıkarıldığını dün duydum. Sebebi nedir? Bilemiyorum ama elzem bir hata yapmadıysa, ona kadar Belediye ile ilişiği kesilmesi gereken çok isim var. Bazı isimler ile alakalı yaptırımlar takdir bile görebilir. Ama sebebini artık açıklamak gerekiyor. Aksi, soru işaretlerini getirecek.

***

Gemlik Belediyesinin doğrudan işleyişi ile alakalı eleştirilecek konular olsa da, daha yeni seçilmiş bir isme zaman tanımak lazım. Bir süre sonra eleştiriler tabii ki olacak ama zaman tanımadan eleştirmek, çok doğru gelmiyor. En azından 60 günü tamamlasın ve işleyişi öğrensinler.