Gemlik Belediyesi Lösemili Çocuklara dikkat çekti

Gemlik Belediye Meclisi Kasım Ay’ı ilk toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın yurt dışında olmasından dolayı Başkanvekili Emir Birgün tarafından açılan mecliste,

LÖSEV’E DİKKAT ÇEKTİLER

Lösemili çocuklar haftasına dikkat çekmek amacıyla, Gemlik Belediye Meclis üyeleri maske takarak kampanyaya destek verdi. Ardından gündem dışı konuşmalarda da LÖSEV’e dikkat çekilirken, MHP Meclis Üyesi Osman Durdu, Türkiye’nin genelinde donör sorunu olduğunu, kök hücre konusuna destek olmak için, kampanya başlatılması gerektiğini söyledi. Bunun ilk adımının da meclis olması gerektiğini vurguladı.

Mecliste söz alan Meclis Başkanvekili Emir Birgün, özel endüstri bölgesi konusunun gündeme gelmesine değinirken, bu konuda belediyenin girişimlerinin olacağını dile getirdi. Birgün komisyon toplantıları ve Belgem ile alakalı da bilgiler verdi.

BAŞKANLIK MAKAMI MECLİSİ YOK SAYIYOR

Gündem dışı konuşmalarda söz alan İyi Parti Meclis Üyesi Sedat Akkuş, Gemlik’te bulunan parkların bakımı ve farklı bölgelerde park yapılması ile alakalı taleplerde bulundu.

MHP Meclis Üyesi Osman Durdu ise; ”Başkanlık makamı Belediye Meclisinin üzerinde değildir. Ama Meclis gündeminde görüşülen konu ile alakalı başkanlık iradesinin tasarrufta bulunması, belediye meclisinin ve ihtisas komisyonlarının yok sayılması anlamına geliyor” dedi.

Ak Parti Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu ise; ”Gemlik’te Ak Parti döneminde başlayan pek çok yatırım yarım bırakıldı. Bunların tamamlanmıyor olması da, Gemlik adına kayıp oluyor. Biz projelerin tamamlanmasını bekliyoruz. Konser de Gemlik’e gerekli ama başka hizmetleri de takip etmek gerekir. Belediye Başkanımız sahnede başarılı, aynı başarıyı belediye hizmetlerinde de bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ANKARA ZİYARETİ

Gemlik Belediye Meclisinde söz alan Ercan Barutçuoğlu’nun Ankara ziyaretlerinden bahsetmesi esnasında, Anıtkabir’e gidip gidilmediği soruldu. Ak Parti İlçe Başkanı Şamil Yiğit ise Anıtkabir ve Külliye ziyaretleri yapılmasını önerdi. Sözlü öneriye cevap veren Osman Durdu; ”Cumhurbaşkanımızla görüşebileceksek, böyle bir randevu alınırsa genel ziyaret yapalım” dedi. Öneri, bu şekilde kabul gördü.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017