DÜN UYARMIŞTIK YİNE UYARIYORUZ!!! MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ.

Dün öğlen saatlerinde yaşadığımız merkez üstü Gemlik olan deprem bizlere birkere daha göstermiştir ki Gemlik deprem gerçeği ile yüzleşmekten kaçmamalıdır.
2020 Kasım ayı Gemlik Belediye Meclisinde konuştuklarımız dün gibi ortada duruyor, o gün söylemiştim bu günde yeniliyorum. Gemlik’in en riski yapı stoku Osmaniye, Eşref Dinçer, Dr.Ziya Kaya ve Hamidiye mahallelerinde buluyor. Bu mahallelerimizin bir kısmı direk fay hattı üzerinde bir kısmı ise etki alanının içerisinde yer alıyor. Yine bu mahallerimizde binalar çoğunlukla dört ve daha yüksek katlardan oluşmakta bu yüzden ilçe nüfusunun büyük bir bölümünün burada bulunduğunu eklemiş ve Gemlik’te Kentsel dönüşüm çalışmalarının Balıkpazarı bölgesi ile sınırlı bırakılmadan eş zamanlı olarak bu mahallelerimizde de yapılması gerektiğini anlatmıştık. Bugün üzülerek görüyoruz ki çok haklıymışız dün yaşadığımız 4.1’lik depremde bile Hamidiye ve Dr.Ziya Kaya mahallelerinde bulunan önemli okullarımızda çatlaklar oluştu, çatı ve balkonlardan parçalar düştü, yolarda çatlamalar meydana geldi.
GEMLİK MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ.
Dün öğlen saatlerinde gerçekleşen orta ölçekli ve saniyeler süren depremde bile çatlaklar oluşan okullarımızın akıbeti hakkında yetkililerden açıklama bekliyoruz.
-Şehit Ethem Yaşar İlkokulu(Yapım yılı 1993)
-Celal Bayar Anadolu Lisesi(Yapım yılı 1997)
-Şehit Esat Akbaba Ortaokulu(Yapım yılı 2002)
Kimse kusura bakmasın deprem üzerinden siyaset yapılmaz ama bu okularda çocukları olan velilerin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlara bakınca büyük tedirginlik yaşadıklarını görüyoruz. Herkesin bir birine sorduğu soruları bizde Milli Eğitim müdürümüze soruyoruz;
Pazartesi günü bu okullara öğrenciler alınacak mı?
Bu okullarımız ile ilgili gerekli testler yapılıyor mu?
Bu okullarda öğrenim görülmemesi halinde öğrencileri nereye nakil edeceksiniz?

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017