Otoban Ücretlerine Büyük Zam

Gemlik ve çevresinde de kullanılan Bursa – İzmir Karayoluna önemli miktarda zam geldi. Zam miktarıyla ücret neredeyse üç katına çıktı.

2019 yılının girişi zamları da beraberinde getirirken, 5,45 TL olan Gemlik’ten Bursa Kuzey Bölgesine kadar süren çıkış bölgesi 16,20 TL olarak değişti. Gün itibariyle geçerli olan zamlar sonrasında, Gemlik’ten Bursa’nın çeşitli bölgelerinde gidilirken kullanılan alternatif yolun önceki dönemdeki kadar kullanılıp kullanılmayacağı da merak ediliyor. Gemlik Serbest Bölge gişeleri ile Bursa Serbest Bölge Gişeleri arası ise 12,75 TL olarak ücretlendirildi.

Özellikle iş çıkışı ve sabah saatlerinde tercih edilen otoban yolunun, kısmi olsa da trafiği azalttığı göz önüne alındığında, Yaşanan artışın trafik ve ulaşımı da olumsuz etkileyeceği düşünülüyor. Ayrıca Gemlik ile Orhangazi arasında da otoban kullanıldığı taktirde 5,60 TL ödeme yapılacağı kaydedildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

2 thoughts on “Otoban Ücretlerine Büyük Zam

  • Ocak 1, 2019 tarihinde, saat 11:31 pm
    Permalink

    Yakışır….
    Özelleştirme deyip geçiyoruz ama TÜVTÜRK de dahil olmak üzere bunların hepsi kendi çapında tekel…
    Rekabet kurulu denen bişey var, onu geç %300 zam neye göre yapılıyor…
    ülkenin gittiği yön belli artık bize izlemek düşüyor.
    Nede olsa itiraz eden, konuşan vatanhaini oluyor…

  • Ocak 2, 2019 tarihinde, saat 8:42 am
    Permalink

    Devletin buna dur demesi lazim, her ozel firma kafasina gore boyle %100 ünde üzerinde zam yapamaz, oldu olacak herkes kafasina gore zam yapsin.

Yorumlar kapatıldı.