Cumhuriyet Mahallesi Adayı Seda Kara, Çalışmalarıyla Dikkat Çekiyor

Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı Seda Kara, aza listesi ile birlikte Gemlik Manşet Gazetesini ziyaret etti. Gemlik Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kazım Bulut ve Gazete Editörü Yalçın Özkan tarafından karşılanan Kara ve ekibi, Cumhuriyet mahallesindeki ihtiyaç ve öncelikleri ile alakalı hazırladıkları envanteri de paylaşma imkânı sundular.

KÖPRÜ GÖREVİ İSTENİYOR

Cumhuriyet Mahallesinin hızla geliştiğini, kurum ve kuruluşların dışında muhtarlığın da bu değişime uyum sağlaması gerektiğinin altını çizen Kara; ”Mahallemizin eksikleri ve vatandaşların talepleri uzun zamandır kayıtlarımızda yer alıyor. Cumhuriyet Mahallesinde, vatandaşların bizlerden öncelikle isteği devlet kurumları ile vatandaş arasında köprü vazifesini üstlenmemiz yönünde.

ULAŞIM VE SOSYAL HAYAT

Manastır’ın ulaşımında ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu sorunları Kooperatif yetkilileri ile belediye ile paylaşarak çözüm üretme yoluna gitmek istiyoruz. Cumhuriyet Mahallesi daha iyi ve doğru hizmeti hak ediyor. Vatandaşlarımızın taleplerinin doğrudan yansımaması, hizmet almamız ile aramızdaki en büyük engel olarak karşımıza çıkıyor. Ekibimle bunu sağlayacağımın sözünü şimdiden veriyorum.

Cumhuriyet Mahallesi yapısı gereği sosyal hayatın değerini bilen insanlardan oluşuyor. Bu yapıya uygun projelerle belediye ile irtibat halinde olarak önemli kazanımlar sağlanabilir. Bizim amacımız da, bu kazanımın sağlanmasında aracı olmaktır” dedi.

BEN DEĞİL; BİZ

Genel açıklamalara da değinen Kara; ” Ben değil Biz olma ilkesi ile mahallemiz için inisiyatif olan sekiz kişilik ekibimizle yeni bir yola çıktık. Bu yeni başlangıç ile birlikte değişimin öncüsü ve uygulayıcısı olarak mahallemize hizmet edeceğiz. Uygulanabilir ve sürdürebilir projeler önceliğimiz olacak.

Ulaşım, Çevre, Sokak hayvanları, Sağlık, Eğitim konularında Cumhuriyet mahallemizin ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu problemler ve iyileştirmeler için gerekli tüm girişim ve takipçiliğimizle mahallemizi toplu mesaj yolu ile bilgilendireceğiz.

Tüm sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışacağız. Benim ve birçok arkadaşımızın üye olduğu Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme derneğinde yaptığımız projeler ile bilgi ve deneyim sahibiyiz… Bu tecrübe ve bilgilerle Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin öneri ve fikirleri ile örnek mahalle olacağımızdan şüphemiz yoktur.

Mahallemizin değişik yerlerine koyacağımız öneri kutuları ile mahallemizin önerilerini alacak ve yine toplu mesaj yolu ile mahallemiz bu fikir ve uygulamalardan haberdar olacaktır” şeklinde konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017