AKP’nin çocuklarımızı siyaset malzemesi yapmasına izin vermeyeceğiz

CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan, Bursa Valiliği’nde hasarlı okulların taşınması ile ilgili toplantıya, AKP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı’nın katılmasını eleştirerek “Çocuklarımızın güvenliği hepimizin sorumluluğundadır. AKP tarafından bu önemli konunun siyaset malzemesi yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Başkan Pehlivan’ın açıklaması şu şekilde;
İlçemizde yaşanan depremden sonra, eğitim öğretiminin devam ettiği kimi okullarda hasar meydana geldiğini öğrendik. Velilerin konuyu takipleri sonucu iki okulda eğitime ara verildi. Bursa Valiliği’nde yapılan toplantıda bu okulların taşınmasına karar verildi. Yerinde olan bu kararı kutluyor ve Gemlik Belediyesi’ni idare eden siyasi parti olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz.
Fakat, bu kentin atanmış bürokratları ve seçilmiş belediye başkanı varken, AKP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı’nın Bursa Valiliği’ndeki toplantıya hangi sıfat ve amaçla katıldığını anlayamadık! Bu toplantıya başta belediye başkanımız, başkan adayımız, yönetimimizi temsilen ilçe başkanı ile diğer adaylar ve ilçe başkanlarının da davet edilmesi gerekirdi. Bu çifte standartın maksatlı olmadığını ümit ediyoruz.
Durumdan vazife çıkarmaya çalışan AKP, çocuklarımızın güvenli ortamda eğitim ve öğretim hakkını siyasi malzeme yapmıştır. Okul bahçesinde, çocuklarla video çekip sosyal medyada yayınlayan AKP adayı, siyasi tıkanıklık içinde olacak ki, çocuklardan, eğitim ve öğretim konusundan oy devşirmeye çalışıyor. Bu beyhude çaba karşısında milletimizin AKP adayına gereken cevabı sandıkta vereceğine şüphemiz yoktur.
Çocuklarımızın güvenliği siyaset üstü bir konudur ve hepimizin sorumluluğundadır. Bu önemli konunun oy hesaplarına konu edilmesini kınıyoruz. Çocuklarımızın ve velilerimizin AKP tarafından siyaset malzemesi yapılmasına izin vermeyeceğiz.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017