EN GERGİN MECLİS

Belediye Meclisi Şubat Ay’ı ikinci oturumu Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında yapıldı. Mecliste Kuzey Planları ticari alan değişikliği kabul görürken, aynı zamanda MKS Marmara tarafından kapasite artırımının açıklaması yapıldı. Mecliste asalet müdür atamaları da okunurken, bu konu sonrasında CHP Meclis Üyesi Galip Gür ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz uzun süre tartıştı.

MKS DERİN DENİZ SONDAJI YAPACAK

MKS Marmara ile alakalı geçtiğimiz mecliste sorulan kapasite artırımı, yeni üretim alanları ve deniz sondajı ile alakalı işletme müdürü Yüksel Akyüz sunum yaptı. Akyüz, ÇED toplantısında kanunun bildirdiği şekilde bir yerel bir de genel gazeteye bilgilendirme yapıldığını iddia etti. Kimyasal üretimlerin Gemlik’e bir zarar olmayacağını iddia etti. Konu ile alakalı söz alan CHP Meclis Üyesi Mert Dimili, deniz suyunun kullanılıp kullanılmayacağını ve derin deniz sondajını sordu.

Ardından soru soran Galip Gür; ”Gemlik ile alakalı önemli bir konuda, neden daha çok bilgilendirilecek Gemlik Gazetelerine duyurulmadı. Özellikle neden gözden kaçırıldı? Ben firmanın bu nedenlerle iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Konu ile alakalı söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Siz konuya siyasi bakıyorsunuz. Böyle yatırım yapan bir firmaya ‘kötü niyetli’ demek doğru değildir. Konu tartışmaya dönünce de, sunum son buldu.

KUZEY İMAR PLANLARI KABUL EDİLDİ

Gemlik’te defalarca gündeme gelen Kuzey İmar Planlarında konut ve ticari alan sorunu da isteğe bağlı ticaret hakkı verilmesi şeklinde çözüldü. Rapor oybirliği ile kabul edildi.

MECLİSTE GERGİNLİK

Mecliste son olarak okunan ve asil müdür atamalarının kanunen meclise okunmasını öngören yasa gereği, asilliğe terfi ettirilen müdürlerin isimleri açıklandı. Konu ile alakalı söz alan Galip Gür; ”Bunca yıl yapmadınız da, neden gider ayak yapıyorsunuz” dedi. Yılmaz’ın; ”İşleyişi sizlere soracak değilim” sözleri sonrasında tartışma devam ederken, Gür, Gemlik Belediyesindeki yolsuzluk konusunda bile FETÖ parmağı olduğunu ileri sürdü. Yılmaz; ”Biz memura gereğini yaptık görevden aldık. Sizlerin döneminde bu da olmadı” şeklinde cevap verdi. Meclisin devamında ”Sen kimsin” şeklinde söylemlerden gerginlik yaşanırken, Yılmaz meclisi sona erdirdi. Galip Gür’ü ise arkadaşları sakinleştirdi. Galip Gür Meclis çıkışında da Ak Parti üyelerine dönerek; ”Bu atamalar sizin nasıl içinize sindi. Sizler de vebal alıyorsunuz” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017